Uitzending
Verborgen Verleden - Ronald Plasterk

Ronald Plasterk

Verborgen Verleden

4-8-2020

| 348 x bekeken | 0 reacties
4
Wetenschapper en oud-minister Ronald Plasterk heeft thuis foto's en documenten over zijn vader en diens voorouders, maar hij heeft ze nooit echt bestudeerd. En voor zover hij ze wel heeft gelezen, riepen ze vooral vragen bij hem op. Het is nu tijd voor de antwoorden. Ronald weet dat zijn vader als jonge jongen vlak voor de Tweede Wereldoorlog door zijn Duitse ouders uit Berlijn naar Nederland is gestuurd. Hun vader was een joodse chirurg, wiens leven in de loop van de jaren dertig door de nazi's onmogelijk werd gemaakt. Ronalds vader groeide hier in relatieve veiligheid op, ging naar school, en had nauwelijks nog contact met zijn ouders. Wat er tijdens en vr de Tweede Wereldoorlog met hen gebeurde, wil Ronald nu graag uitzoeken. En waar kwamen zijn joodse voorouders eigenlijk vandaan?

In deze uitzending van Verborgen Verleden was Ronald Plasterk te gast. Deze uitzending van het programma Verborgen Verleden met de titel Ronald Plasterk werd uitgezonden op dinsdag 4 augustus door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee