Uitzending
Van Onschatbare Waarde - Jaquemart-torenuurwerk

Jaquemart-torenuurwerk

Van Onschatbare Waarde

23-9-2020

| 1505 x bekeken | 0 reacties
5
Jan wil een Jaquemart-torenuurwerk verkopen. Het stond altijd in zijn huis en daar was het een echt 'conversation piece', een gigantische smeedijzeren klok met een pop van een beul er bovenop. Nu hij verhuisd is naar een appartement past het eigenlijk niet meer. * Jos heeft ruim twintig jaar geleden een schilderij van Ensinck gekocht dat hem aan zijn kleinkinderen deed denken. Die kleinkinderen zijn inmiddels ook in de twintig en kunnen wel een leuk zakcentje gebruiken tijdens hun studie. Jos wil de opbrengst van het schilderij aan hen schenken. Zijn de experts net zo weg van het schilderij als hij? * De vader van Els verzamelde muziekkasten, een soort voorlopers van de jukebox. Voor zijn dood heeft hij er één aan elk van zijn kinderen geschonken. Maar Els woont klein en ze kan het gevaarte eigenlijk niet kwijt: het is tijd om er afstand van te doen. * Mevrouw van de Werdt heeft al veertig jaar lang een wandkleed (gobelin) in bezit dat afkomstig is uit een kasteel. Ze heeft het altijd met veel liefde en zorg gekoesterd. De experts zijn dol op mevrouw, maar er ontstaat wat twijfel over de leeftijd van het kleed. Hoe lossen ze dat nou op?

De presentatie was in handen van Dionne Stax. Deze uitzending van het programma Van Onschatbare Waarde met de titel Jaquemart-torenuurwerk werd uitgezonden op woensdag 23 september door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Van Onschatbare Waarde - Dionne Stax presenteert Van onschatbare waarde

    Dionne Stax presenteert Van onschatbare waarde

    17-1-2017

    Jan wil een Jaquemart-torenuurwerk verkopen. Het stond altijd in zijn huis en daar was het een echt conversation piece , een gigantische smeedijzeren klok met een pop van een beul er bovenop. Nu hij verhuisd is naar…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten