Uitzending
Uitgesproken - 29-6-2011

29-6-2011

Uitgesproken

1970 x bekeken | 0 reacties
7
700 miljoen euro vergeten geld
Het oude spaarbankboekje is goud waard. Het blijkt dat veel Nederlanders hun oude spaartegoeden zijn vergeten. Er staat ruim 700 miljoen euro aan slapende rekeningen en polissen bij Nederlandse banken en verzekeraars. De spaarders moeten zelf op jacht naar zijn vergeten miljoenen. Anders dan in bijvoorbeeld in BelgiŽ zijn Nederlandse banken niet verplicht om de houders van tienduizenden slapende rekeningen op te sporen. In Uitgesproken WNL een reportage over de vergeten miljoenen.

Winkeldieven het land uit
De winkeliers zijn het zat. Het afgelopen jaar steeg het aantal winkeldiefstallen met tien procent naar 1,7 miljoen. Volgens Sander van Golberdinge van Detailhandel Nederland wordt de detailhandel geplaagd door Oost-Europese dievenbendes. In Uitgesproken WNL pleit hij voor hardere straffen. Zo stelt hij voor om veelplegers te benoemen tot ongewenste vreemdeling en het land uit te zetten. Ook vertellen gedupeerde winkeliers hun verhaal.

Winnaars en verliezers politieke jaar
Het is de laatste week voor het zomerreces. Politiek Den Haag gaat met vakantie. Hoe hebben de politieke kopstukken het er het afgelopen politieke jaar van af gebracht? Wie zijn de stijgers en de dalers? Maakt premier Mark Rutte zijn beloftes waar? Heeft Jan Kees de Jager nog het vertrouwen? En hoe doen de oppositieleiders Job Cohen en Alexander Pechtold het? Presentator Joost Eerdmans velt zijn oordeel.

Deze uitzending van het programma Uitgesproken is uitgezonden op woensdag 29 juni door de AVRO. De presentatie was in handen van Joost Eerdmans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie