Uitzending
Uitgesproken - 1-7-2011

1-7-2011

Uitgesproken

791 x bekeken | 0 reacties
6
Afro's en wijde pijpen
Bij deze twee woorden denk je niet meteen aan de eerste generatie Marokkanen in Nederland. Terwijl veel van de eerste gastarbeiders erbij liepen in deze typische jaren '70 ABBA stijl. Historica Aniek Smit deed onderzoek naar de relatie tussen de kledingstijl van Marokkanen en integratie. Kun je van iemand die een hoofddoek draagt, zeggen dat ze niet ge´ntegreerd is? Smit interviewde veertig Marokkanen. Man, vrouw, jong en oud. Ze concludeert: Uiterlijk en integratie staan los van elkaar.

Ieder kind moet in Nederland tot zijn achttiende naar school
Maar wat als een kind niet mee kan in het bestaande onderwijs, bijvoorbeeld omdat het te slim is voor speciaal onderwijs, hoogbegaafd is of gedragsproblemen heeft? Met onderwijs thuis zijn ze soms beter af, maar dat is niet toegestaan volgens de wet. Het zoeken naar een oplossing eindigt vaak in conflicten met instanties, tot aan de rechter aan toe. Presentatie: Jan Tromp.

Deze uitzending van het programma Uitgesproken is uitgezonden op vrijdag 1 juli door de AVRO. De presentatie was in handen van Jan Tromp.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie