Uitzending
Tijd voor MAX - Nationale Dodenherdenking: speciale uitzending

Nationale Dodenherdenking: speciale uitzending

Tijd voor MAX

4-5-2020

| 153 x bekeken | 0 reacties
6
Moet je lang oefenen om het taptoe-signaal van 4 mei onder de knie te krijgen? Trompettiste Melissa Venema is te gast.

Therapeut Roefke Carmiggelt ziet in haar praktijk nog vaak de psychische gevolgen van de oorlog voorbij komen. Ze ontvangt nog regelmatig tweede en derde generatie oorlogsslachtoffers in haar praktijk. In Tijd voor MAX vertelt ze over de worsteling van deze slachtoffers.

Jacoba van Tongeren is een verzetsheldin die bijna in de vergetelheid was geraakt. Totdat haar neef Paul van Tongeren op haar memoires stuitte. Hij deed grondig onderzoek en dook vele archieven in. Bij ons vertelt hij over zijn vondsten.

Voor de campagne 'Doorbreek het Zwijgen' reisde Hanneke Groenteman (als oorlogskind van toen) met War Child naar Oeganda om daar oorlogskinderen van nu te ontmoeten.

Het traditionele bevrijdingsconcert op 5 mei zal er dit jaar heel anders uitzien. In een leeg theater Carré treedt mezzosopraan Maria Fiselier morgen op, samen met veel andere artiesten. Vandaag geeft ze een voorproefje in Tijd voor MAX.

En Jaap Robben heeft een aantal bijzondere oorlogsgedichten gevonden.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Hanneke Groenteman en Paul van Tongeren te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Nationale Dodenherdenking: speciale uitzending werd uitgezonden op maandag 4 mei door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie