Uitzending
Tijd voor MAX - 75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid

Tijd voor MAX

5-5-2020

| 114 x bekeken | 0 reacties
6
Ook na 75 jaar zijn er in Nederland nog altijd veel plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Jeroen Wielaert beschrijft in zijn boek ‘Erfgoed van de oorlog’ de verhalen achter die plekken.

De vader van Joke en Cees Bruijs ziet op 18-jarige leeftijd de Duitsers zijn stad Rotterdam binnenvallen en besluit nog diezelfde dag het verzet in te gaan. Jaren later op zijn sterfbed vraagt hij zijn zoon om zijn oorlogsverleden op papier te zetten.

Dolfijn Zafar zwom achter een vrachtschip mee naar Nederland. Na een spannende reddingspoging had hij eindelijk weer de vrijheid in het zoute water. Melvin Redeker en Fiona van Doorn maken regelmatig expedities door de onderwaterwereld en werden door SOS Dolfijn gevraagd om de dolfijn uit de haven naar de Noordzee te lokken.

In deze uitzending van Tijd voor MAX was Jeroen Wielaert te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel 75 jaar vrijheid werd uitgezonden op dinsdag 5 mei door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie