Uitzending
Tijd voor MAX - Laat ouderen niet in de kou staan!

Laat ouderen niet in de kou staan!

Tijd voor MAX

13-2-2020

| 708 x bekeken | 0 reacties
6
Donderdag 13 februari staat Tijd voor MAX volledig in het teken van ouderen in Oost-Europa die ‘s nachts met een winterjas aan in bed liggen om warm te blijven. MAX Maakt Mogelijk wil deze ouderen helpen met het opknappen van hun huis en kachels, zodat ze het hele jaar door in een warm en veilig huis zitten!

Jan Slagter is te gast, want hij zet zich met stichting MAX Maakt Mogelijk al jaren in om leefomstandigheden van ouderen in binnen-en buitenland te verbeteren. Hij komt net terug uit Moldavië, waar hij een winteractie hield voor ouderen. “Met hun schamele pensioen hebben ouderen daar geen geld om voldoende hout en kolen te kopen om tijdens de winter hun huisje warm te houden.” Hij vertelt wat hij verder aantrof en wat wij kunnen doen om te helpen.

Iemand die ook naar Moldavië is geweest, is Serge Henri Valcke. Tijdens zijn bezoek werd hij gegrepen door de enorme veerkracht van de ouderen en tegelijk de eenvoud waarin ze leven. "Ze vragen niks, maar zijn zo ontzettend blij met een zak hout. Dat kun je je nauwelijks voorstellen.’’

Actrice en presentatrice Marit van Bohemen bezocht een aantal oma’s die noodgedwongen de zorg voor hun kleinkinderen op zich nemen. Door de enorme emigratiestroom van Moldaven, lopen de dorpen leeg. Hierdoor blijft de industrie achter en blijven kinderen bij hun opa’s en oma’s achter.

Ook is gepensioneerd bouwkundige Wim van der Maten te gast. Hij is bijna 80 jaar en zet zich al tien jaar vrijwillig in om huisjes in Moldavië veilig en warm te maken. Hij vertelt waarom het zo belangrijk is dat er hulp voor deze ouderen moest komen.

Karin Bloemen en Meester Frank Visser dragen de stichting een warm hart toe. Karin Bloemen heeft al verschillende muzikale wensen van ouderen in Nederland vervuld en zingt daarom een bijzonder lied.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Jan Slagter, Karin Bloemen, Marit van Bohemen en Serge-Henri Valcke te gast. Janny van der Heijden, Robčrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Laat ouderen niet in de kou staan! werd uitgezonden op donderdag 13 februari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie