Uitzending
Tijd voor MAX - Gevonden foto's zorgen voor mooi project
Tijd voor MAX - Gevonden foto's zorgen voor mooi project

Gevonden foto's zorgen voor mooi project

Tijd voor MAX

22-2-2019

| 425 x bekeken | 0 reacties
6
In 1987 vond fotograaf Ernst Halleman in een vies, verlaten pand in Den Haag zes dozen met 235 grootbeeld kleurnegatieven. Hij verhuisde naar Spanje, nam de dozen mee, maar deed er niets mee. Totdat hij vorig jaar besloot alle foto’s te digitaliseren en niet wist wat hij zag. Nu is hij op zoek naar de mensen die op de foto's staan. Bij ons laat Ernst de foto's zien.

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman schuift aan om te vertellen over het nieuwe seizoen van het door hem gepresenteerde programma 'Undercover in Nederland'. Welke duistere zaken weten hij en zijn team ditmaal weer op te lossen dankzij de verborgen camera?

Acteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw komen langs in verband met de theatervoorstelling Heisenberg waarin ze allebei te bewonderen zijn. Werner Heisenberg was een Duitse natuurkundige die het onzekerheidsprincipe introduceerde in de klassieke fysica en daarmee een revolutie ontketende. In de voorstelling Heisenberg, een bewerking van een stuk van de Britse toneelschrijver Simon Stevens, gaan beide hoofdrolspelers tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar en daarmee naar een onzekere toekomst.

Verder: Splinter Chabot, 22 jaar en voorzitter van de JOVD, maakt zijn debuut als presentator in 'Splinter in de politiek', waarin hij zes weken lang telkens een ander thema in de Haagse politieke jungle behandelt: imago, druk, media, idealen, campagne en macht. Ook de geheime gangen van het Binnenhof en Het Torentje schuwt hij niet en hij spreekt naast politieke kopstukken ook sluwe spindoctors. We horen van Splinter hoe de Haagse slangenkuil hem tot dusver bevalt.

En in de keuken gaat Robèrt van Beckhoven voor hartig. Hij maakt bladerdeegkoekjes met kaascrème.

Tenslotte een optreden van de Vlaamse zangeres Dana Winner. Met haar theaterprogramma 'Eerste Liefde' is ze momenteel op toer in Nederland en bij ons zingt ze samen met haar liveband één van de mooiste nummers uit dit concert.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Alberto Stegeman en Hans Croiset te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Gevonden foto's zorgen voor mooi project werd uitgezonden op vrijdag 22 februari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie