Uitzending
Schrijvers op de veranda - Jan Siebelink

Jan Siebelink

Schrijvers op de veranda

22-11-2008

| 1278 x bekeken | 0 reacties
7
Jan Siebelink schreef tientalle essays en romans, waarvan Knielen op een bed violen het meest bekend is. De roman werd bekroond met de AKO literatuurprijs. Binnenkort komt er een verfilming van het boek en momenteel speelt het in de Nederlandse theaters. Hij groeide op in een heel streng gelovig gezin, een thema dat ook regelmatig terugkomt in zijn romans. Maar hij wist zich daaraan te ontworstelen. Sterker nog: enige decadentie is hem niet vreemd. In zijn zwarte sportwagen drukt hij met overtuiging het gaspedaal veel dieper in dan Balkenende goedkeurt. Overigens vindt deze aflevering in plaats van in Tanzania plaats in een Nederlandse bloementuin vanwege de weerstand van Siebelink tegen vliegen.

Presentatie: Rik Felderhof.

Deze uitzending van het programma Schrijvers op de veranda met de titel Jan Siebelink is uitgezonden op zaterdag 22 november door de NCRV. Te gast was Jan Siebelink. De presentatie was in handen van Rik Felderhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee