Uitzending
Schrijvers op de veranda - Arthur Japin

Arthur Japin

Schrijvers op de veranda

25-10-2008

| 1404 x bekeken | 0 reacties
6
Eén van de koningen van de Nederlandse literatuur: Arthur Japin. Zijn moeilijke jeugd heeft een stempel op zijn leven gedrukt. Zijn vader, die schrijver en toneelrecensent was, maar ook psychotisch en gewelddadig, pleegde zelfmoord toen Arthur twaalf jaar was. Het jongetje sloot zich steeds meer in zichzelf op, leefde in een fantasiewereld en doet dat eigenlijk nog steeds. Japin volgde in Londen een toneelopleiding en studeerde Nederlands. Elizabeth Taylor gaf hem een les in liefde en schoonheid. Japin schrijft toneelstukken, filmscenario’s, libretto’s en vooral boeken. Het ene succes na het andere. Ook internationaal wordt zijn werk enthousiast ontvangen.

In deze uitzending van Schrijvers op de veranda was Arthur Japin te gast. De presentatie was in handen van Rik Felderhof. Deze uitzending van het programma Schrijvers op de veranda met de titel Arthur Japin werd uitgezonden op zaterdag 25 oktober door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee