Uitzending
Schepper & co - Pleegouders in de knel

Pleegouders in de knel

Schepper & co

22-9-2008

| 1253 x bekeken | 0 reacties
7
De toewijding en liefde waarmee pleegouders zorgen, verschilt vaak niet van die van biologische ouders. Hun rechten des te meer. Over dat schrille contrast gaat het in Schepper & Co.

Annemarie van Melle is al meer dan acht jaar actief als pleegmoeder. Naast haar vier biologische kinderen, heeft ze op dit moment zes pleegkinderen in huis. Het pleegouderschap is een passie met vaak hartverwarmende resultaten. Maar er is een keerzijde: pleegouders hebben wel de zorg, maar geen dagelijks gezag over hun pleegkinderen. Dat ligt bij Bureau Jeugdzorg. Onlangs nog moest Van Melle machteloos toezien hoe een van haar kinderen werd weggehaald en alle contact verbroken werd.

Ook het CDA signaleert de slechte rechtspositie van pleegouders. Kamerlid Mirjam Sterk schreef de initiatiefnota ‘Gezin boven Tehuis’. Daarin draagt ze ideeën aan om de positie van de pleegzorg in Nederland te versterken en kinderen in de knel meer kans te geven op te groeien in een pleeggezin.

Verder in Schepper&Co: hij is er. Onlangs verscheen de Nederlandse Relicanon ‘Beelden en Bruggenbouwers’. Schrijver Willem van de Meiden belicht de mooiste momenten en anecdotes uit onze kerkgeschiedenis.

Het themakanaal Geloven biedt na de uitzending van Schepper & Co op Nederland 2 een aanvullende een reportage van het programma Netwerk over het 7 jarige pleegkind Linda die tegen haar zin in terug moet naar haar biologische ouders. Geloven is een digitaal televisiekanaal van de NCRV. Voor meer informatie, én het bekijken van de zender via het internet kunt u terecht op de website geloven.ncrv.nl.

Deze uitzending van het programma Schepper & co met de titel Pleegouders in de knel is uitgezonden op maandag 22 september door de NCRV. Te gast was Mirjam Sterk. De presentatie was in handen van Jacobine Geel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee