Uitzending
Schepper & co - Christenen vervolgd en gemarteld

Christenen vervolgd en gemarteld

Schepper & co

8-9-2008

| 922 x bekeken | 0 reacties
5
Wereldwijd worden christenen om hun geloof bedreigd, gevangen gehouden of zelfs vermoord. Gospelzangeres Helen Berhane werd in haar geboorteland Eritrea gearresteerd en gemarteld omdat ze evangelische liederen zong. En haar verhaal staat niet op zich. In haar nieuwste campagne spant Amnesty International zich in om het lot te verbeteren van de 2000 christelijke gevangenen in de horrorgevangenissen van Eritrea. Samen met de inmiddels gevluchte Berhane lanceerden ze vanaf het muziek festival Lowlands een actie waarin onmiddellijke vrijlating van deze gevangenen wordt geŽist. Amnesty International woordvoerder Ruud Bosgraaf verteltÖ

En: enkele weken geleden werd het actualiteitenprogramma Nova abrupt onderbroken voor een rechtstreeks rapportage vanaf Schiphol waar de Nederlandse overlevenden van een zeer noodlottige K2 expeditie terugkeerden. Zij werden als nationale helden onthaald. Wat zegt de heldenstatus die wij onze bergbeklimmers toedichten over deze tijd?

Over deze en andere tekenen des tijd praat Jacobine Geel samen met een gezelschap van toonaangevende denkers en publicisten. Theoloog Erik Borgman, socioloog Herman Vuijsje, columniste Elma Drayer en hoogleraar Nederlandse Geschiedenis James Kennedy zullen dit seizoen geregeld aanschuiven voor hun eigen prikkelende antwoord op de vraag waar wij nou eigenlijk helemaal mee bezig zijn.

Deze uitzending van het programma Schepper & co met de titel Christenen vervolgd en gemarteld is uitgezonden op maandag 8 september door de NCRV. Te gast waren Erik Borgman, James Kennedy en Herman Vuijsje. De presentatie was in handen van Jacobine Geel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee