Uitzending
Schepper & co - Antisemitisme van nu

Antisemitisme van nu

Schepper & co

14-3-2011

| 1422 x bekeken | 0 reacties
8
Een dialoogwandeling van moslims en joden door Amsterdam-West leverde een antisemitische opmerking en een hitlergroet op. De daders zijn nog niet gepakt. En Frits Bolkestein suggereerde onlangs dat joden Nederland beter kunnen verlaten omdat het hier niet veilig voor ze is. Hoe beleven joden het antisemitisme van nu? Door meer hun schouders op te halen of door zich nog sterker te beveiligen?

Jacobine Geel ontvangt Bloeme Evers-Emden, Auschwitz-overlevende, oud-docente aan de Universiteit van Amsterdam en prominent lid van de joodse gemeenschap in Amsterdam. Ik zeg tegen mijn kinderen en kleinkinderen: het zal mijn tijd wel duren maar jullie moeten hier weg en er is maar n richting, namelijk Isral.

En de 25-jarige student Lester Wolff. Voor hem is leven met bewaking alledaags en moeten joden altijd rekening houden met hun veiligheid. Toch weigert hij zichzelf te zien als slachtoffer.

En Lody van de Kamp is orthodox-joods rabbijn en merkt dat het antisemitisme toeneemt. Volgens hem zijn het niet alleen de moslims die zich antisemitisch uitlaten maar ook de autochtone Nederlanders.

Raymond Nethe, is betrokken bij het Joods-Marokkaans netwerk Amsterdam. Volgens hem staan joden in Nederland voor het dilemma: f meer beveiligen f gewoon blijven deelnemen aan de samenleving met het risico dat het er soms wel eens iets gebeurd.

Deze uitzending van het programma Schepper & co met de titel Antisemitisme van nu is uitgezonden op maandag 14 maart door de NCRV. Te gast was Lody van de Kamp. De presentatie was in handen van Jacobine Geel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie