Uitzending
RTL Nieuws - 28-7-2013

28-7-2013

RTL Nieuws

932 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van RTL Nieuws onder andere:

Weekoverzicht: Royal baby geboren
Na negen maanden wachten, is het dan zover. Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William bevalt van een zoon. Heel Engeland is in extase, dagenlang gaat het nergens anders over.

Weekoverzicht: treinramp Spanje
Spanje rouwt deze week. Bij een ongeluk met een hogesnelheidstrein komen bijna 80 mensen om het leven. Wat precies de oorzaak is, is nog niet bekend, maar wat wel duidelijk is, is dat de trein veel te hard ging

Overhaaste verkiezingen in Mali
Mali stond altijd bekend als stabiel en democratisch, maar sinds een jaar is het er een enorme chaos. De internationale gemeenschap wil alleen nog de broodnodige hulp bieden als er snel stabiliteit komt.

'Eenvoud paus is geen pose'
De nieuwe paus doet het bijzonder goed bij de volgelingen van de Katholieke kerk. Want sinds hij in maart tot paus is gekozen, waait er een frisse wind door het Vaticaan.

Fraude met subsidies zonnepanelen is eenvoudig
Het blijkt kinderlijk eenvoudig om misbruik te maken van de subsidieregeling voor zonnepanelen. Dat is een pot van ruim 50 miljoen euro van de overheid.

Bosbranden in Mallorca
Bosbranden teisteren het Spaanse vakantie-eiland Mallorca en de brandweer krijgt ze maar niet onder controle.

Noodweer maakt slachtoffers in Frankrijk
In Frankrijk richtten bliksem, zware regenval en rukwinden veel schade aan. In heel het land vielen tientallen gewonden.

Drie miljoen katholieken op het strand
In Rio de Janeiro heeft de paus met een mis de Wereld Jongerendagen afgesloten. Bijna drie miljoen mensen waren erbij op het strand.

De Nederlandse jazz verliest Grand Old Lady
De Grand Old Lady van de Nederlandse jazz is niet meer. In de jaren vijftig brak ze door met een cover van My Funny Valentine. Rita Reys werd 88 jaar.

De Nederlandse jazz verliest Grand Old Lady
De Grand Old Lady van de Nederlandse jazz is niet meer. In de jaren vijftig brak ze door met een cover van My Funny Valentine. Rita Reys werd 88 jaar.

Deze uitzending van het programma RTL Nieuws is uitgezonden op zondag 28 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie