Uitzending
RTL Nieuws - 25-7-2013

25-7-2013

RTL Nieuws

862 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van RTL Nieuws onder andere:

Amerikaanse veteranen bij herdenking Korea
In Noord-Korea staan ze stil bij de wapenstilstand met de zuiderburen.

Wanhopige vluchtelingen bij Servische grens
Duizenden wanhopige vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië zoeken een beter bestaan in Europa.

Spaanse koning bezoekt rampplek
De Spaanse koning Juan Carlos heeft de plaats van de treinramp bezocht.

Strijd om stageplaats Ajax prime time op Chinese tv
De komende weken strijden 17 Chinese voetbaltalenten in Nederland om een stageplaats bij de jeugdafdeling van Ajax. De strijd maakt deel uit van de Chinese tv-talentenjacht Football Dream.

Banken gaan verbod op bonussen omzeilen
Minister Dijsselbloem van Financiën wil een einde maken aan de torenhoge bonussen. Maar nog voordat de nieuwe regels zijn ingevoerd, hebben de banken al manieren gevonden om die regels te omzeilen.

Ook rechter beoordeelt Patrick S. als seriemoordenaar
De rechtbank veroordeelt Patrick S. voor het doden van twee vrouwen en een poging tot moord op een Poolse man tot levenslang. Seriemoordenaar Patrick S. maakte volstrekt willekeurige slachtoffers.

Landelijke dekking oplaadstations elektrische auto's
Er komen 200 oplaadstations voor elektrische auto's langs de snelwegen. Het zou een boost kunnen zijn voor elektrisch rijden; want laadpalen zijn schaars.

Zeven verdrinkingsdoden in één week
De afgelopen week zijn zeven mensen verdronken, onder wie drie kinderen. En die worden steeds kwetsbaarder in het water.

Blijlevens vond opbiechten dopingverleden te moeilijk
Oud-wielrenner Jeroen Blijlevens is ontslagen als ploegleider van de Belkin-wielerploeg; de ploeg van Mollema en ten Dam. Hij heeft toegegeven dat hij doping heeft gebruikt in de Tour van 1998. Hij kon niet anders na de onthullingen van gisteren, aldus verslaggever Eelco Hiltermann.

Machinist ramptrein reed twee keer te hard
De grote vraag na de treinramp in Spanje is waarom de trein zo snel ging. Hij ging meer dan twee keer zo hard. De klap van de trein moet enorm zijn geweest.

Even schrikken, zo'n haaienpak
De laatste jaren neemt het aantal aanvallen door haaien voor de kust van Australie toe. Nu zijn er nieuwe wetsuits, die de kans op een haaienbeet moeten verkleinen.

Ramen Zandpad dicht; prostituees voeren actie
De prostitutieramen aan het Utrechtse Zandpad en de Hardebollenstraat zijn gesloten. Ruim 200 prostituees zijn sinds vanmorgen hun werkplek kwijt.

Levenslang Patrick S. is om samenleving te beschermen
De rechtbank in Rotterdam heeft Patrick S. veroordeeld tot levenslang voor het doden van twee vrouwen. Het gaat om volstrekt willekeurige slachtoffers.

Machinist ontspoorde trein aangehouden
De machinist van de ontspoorde trein in Spanje reed zeker tweemaal harder dan toegestaan, zo verklaarde hij zelf vlak na het ongeluk. De man is aangehouden.

'Let op bij betalen reparaties autoruitschade'
De rekeningen van reparaties aan autoruiten gaan steeds vaker naar de verzekeraar én de automobilist: zodat de reparateur dubbel betaald krijgt. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars.

Patrick S. krijgt levenslang voor moord op Farida Zargar
De rechtbank in Rotterdam heeft Patrick S. veroordeeld tot levenslang voor het doden van Farida Zargar. Patrick S. is ook verantwoordelijk voor de dood van een andere vrouw, Nanda Kerklaan, en poging tot moord op een Poolse man.

Belkin ontslaat Blijlevens om verzwijgen dopinggebruik
Oud-wielrenner Jeroen Blijlevens is ontslagen als ploegleider van de Belkin-wielerploeg; de ploeg van Mollema en ten Dam. Hij heeft toegegeven dat hij doping heeft gebruikt in de Tour van 1998.

Spanje staakt zoeken naar overlevenden
De machinist van de ontspoorde trein in Spanje reed meer dan twee keer zo hard als toegestaan. Dat heeft hij zelf gezegd. Hij is aangehouden. Reddingswerkers zijn inmiddels gestopt met het zoeken naar lichamen.

Heftige beelden ontsporing trein Spanje
Beelden van de ontsporing van de trein bij het Spaanse Santiago de Compostela.

Pomphouders: Wij gaan ook laadpalen voor elektrische auto's plaatsen
Er komen snelle laadpalen voor elektrische auto's langs de snelwegen. Dat ondanks een kort geding dat de pomphouders hadden aangespannen. Die zeggen dat elektriciteit een brandstof is en dat zij dus het alleenrecht hebben op het verkopen daarvan. Maar de rechtbank vindt dat ook andere partijen de palen mogen exploiteren.

'Ik wandel hier veel met mijn hond'
Mannen reageren op de sluiting van de prostitutieboten aan het Zandpad in Utrecht. "Een paar honderd vrouwen zijn nu werkloos", en "wat onze burgervader nu geflikt heeft, dat kan echt niet".

'Laadpalen langs de snelweg kunnen er in 2014 zijn'
Er komen snelle laadpalen voor elektrische auto's langs snelwegen. Pomphouders probeerden dat via een kort geding tegen te houden, maar de rechter gaf toch toestemming. Elektriciteit is volgens hem geen brandstof, dus hebben pomphouders daar niet het alleenrecht op.

Vandaag opnieuw temperaturen tot 30 graden
Vandaag wordt de eerste hittegolf in 7 jaar een feit. Dat zegt RTL-weerman William Huizinga.

Emoties lopen hoog op bij prostituees Zandpad
De prostitutieboten aan het Zandpad in Utrecht zijn gesloten. Verslaggever Britta Sanders is erbij en merkt dat de emoties bij de prostituees hoog oplopen.

ProRail en NS werken samen aan dienstregeling
NS en ProRail proberen er samen voor te zorgen dat de dienstregeling onder alle omstandigheden optimaal blijft.

Nieuwe trend: lunchdansen met je collega's
Even weg uit je stoffige kantoor, aktetas en smartphone aan de kant, en dansen maar! Lunchdansen is inmiddels in 55 steden wereldwijd mogelijk.

Voor het eerst in 15 jaar sneeuw in zuiden Brazilië
Het is een zeldzaam natuurverschijnsel in het zuiden van Brazilië: sneeuw. Voor het eerst in 15 jaar is die daar gevallen. En dat zorgt zowel voor een hoop pret als voor gevaarlijke situaties en dodelijke ongelukken.

Paus spreekt zich uit tegen liberaliseren drugsbeleid
Paus Franciscus heeft zich op zijn eerste buitenlandse bezoek uitgesproken tegen het liberaliseren van drugsbeleid. Hij deed dat in Rio de Janeiro, waar hij de Wereldjongerendagen bijwoont.

Directrice 'gifschool' India geeft zichzelf aan
De vrouw die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van 23 schoolkinderen in India, zit vast. De directrice van de school dwong de kinderen om voedsel met landbouwgif te eten. Daarna sloeg ze op de vlucht. Ze heeft zichzelf aangegeven.

NSA mag privégesprekken Amerikanen blijven afluisteren
Het afluisteren van de privégesprekken van miljoenen Amerikanen door de NSA is niet in strijd met de grondwet. Dat vindt het Huis van Afgevaardigden. De NSA mag daar daarom gewoon mee doorgaan.

Prostitutieboten Zandpad om 9:00 uur dicht
De boten aan het Utrechtse Zandpad en de Hardebollenstraat moeten om 9:00 uur definitief dicht. Er zijn aanwijzingen van gedwongen prostitutie, al ontkennen de vrouwen die er werken dat.

Omvang treinramp Spanje steeds meer duidelijk: zeker 77 doden
Het dodental van de treinramp in Spanje is opgelopen tot zeker 77. Nog eens zo'n 130 mensen raakten gewond.

Deze uitzending van het programma RTL Nieuws is uitgezonden op donderdag 25 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie