Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 6

Aflevering 6

RTL Late Night

10-9-2018

| 1223 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Jack: 'Liefde en passie bij concert Paul McCartney goed voelbaar'
Tijdens het intieme concert op Central Station in New York City was Paul McCartney twee keer de tekst kwijt van een nummer dat hij nota bene zelf heeft geschreven. Ook was de show gevuld met leuke quotes, zoals over het nummer dat de 76-jarige zanger schreef met Kanye West.

Jack van Gelder: 'Het was onwezenlijk om mee te maken'
Jack laat zien wat wij gemist hebben van het concert van Paul McCartney, waar beroemdheden als Merryl Streep en Jimmy Fallon slechts een paar rijen achter hem stonden. "Ik kon niet geloven dat ik erbij was, onwezenlijk".

Paul McCartney interviewen stond op de bucketlist van Jack van Gelder
Toen Jack van Gelder werd gebeld met de vraag of hij naar New York City wilde om Paul McCartney in intieme sfeer live te zien optreden, kon hij zijn oren bijna niet geloven. Jack was toevallig net op bezoek in het Engelse Liverpool, de geboortestad van de Beatles. "Alles viel op zijn plek", aldus Jack.

'Ander landen kunnen onze vitale infrastructuur overnemen'
Volgens Schoof zijn er nieuwe manieren van oorlogvoeren in tijden van spanning. Er kunnen zelfs elektriciteitscentrales worden overgenomen om een land plat te leggen. "Of het daadwerkelijk in Europa of Nederland heeft plaatsgevonden kan ik me niet over uitlaten."

Schoof sprak met Wilders over de risico's van cartoonwedstrijd
Schoof deelde met Wilders de risico's en onrust die de omstreden catroonwedstrijd teweeg bracht, zodat hij deze niet in de pers zou lezen en zijn eigen afwegingen kon maken. "We proberen daarnaast de risico's die het met zich meebrengt te beheersen."

Explosieven in een bakfiets op kerstavond
Er waren in Amsterdam signalen op kerstavond dat er explosieven waren in een bakfiets. Schoof was met toen nog burgemeester Van der Laan en bespreekt de overwegingen met het nemen van maatregelen op zo'n moment. "Je weet nooit of de maatregelen die je hebt getroffen afschrikwekkend hebben gewerkt. Het is nooit simpel".

Dick Schoof: 'Centraal Station leek eerst gewone steekpartij'
"Ik deed eerst niet heel veel omdat het er in eerste instantie uit zag alsof het geen terrorisme was". Ook bespreekt Schoof de situatie rondom de steekpartij in Parijs.

De vele vacatures in de zorgsector moeten worden gevuld
Tommie heeft gesprek gehad met minster Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, over hoe de zorg aantrekkelijker gemaakt kan worden om de vele banen te vullen. "Als je twijfelt of het overweegt moet je het proberen."

Tommie laat oudjes hedendaagse handigheidjes zien: Tinder
Tommie legt uit wat zijn werk zo mooi maakt. "Dat is het contact wat je hebt met de mensen en dat vind ik heel mooi aan mijn werk. Zelfs het werk in een hospice vindt Tommie mooi, zwaar, maar mooi".

Sommige mensen die Tommie ontmoet, moeten aan hem wennen
Tommie vertelt dat het niet altijd gelijk klikt met de mensen die hij verzorgt. "Soms willen mensen niet verzorgd worden door een man. Maar ik ga dan een gesprek aan en laat mensen aan mij wennen".

Tommie Niessen vlogt: Tommie in de zorg
Het is niet alleen kommer en kwel, maar ook heel gezellig met Tommie. Jack van Gelder heeft enorme bewondering voor hem.

Tommie Niessen: 'Verpleegkundige voor mannen geen populair beroep'
Tommie legt uit waarom hij het vak verpleegkunde heeft gekozen. Ondanks de grappen van zijn vrienden en stigmatisering dat het een vrouwenberoep is, koos hij toch voor het vak. "Ik heb mogen ervaren dat de zorg heel mooi en ook geschikt voor mannen is. Als je iemand kan helpen, is dat prachtig."

Tommie Niessen: 'Verpleegkundige voor mannen geen populair beroep'
Tommie vertelt dat het niet altijd gelijk klikt met de mensen die hij verzorgt. "Soms willen mensen niet verzorgd worden door een man. Maar ik ga dan een gesprek aan en laat mensen aan mij wennen".

Is er hoop voor Sofi en Nazeli na goede afloop Lili en Howick?
Sofi en Nazeli zijn blij met de goede afloop van Lili en Howick. Ze hebben een bericht voor de staatssecretaris: "Wat is hij van plan met deze kinderen die al zo lang in onzekerheid zitten, er moet echt iets gebeuren want dit kan echt niet meer zo."

Ambassadeurs Defence for Children: 'Er wordt niet naar de rechten van het kind gekeken'
Anood uit Irak heeft lang in onzekerheid geleefd. "Je bent zo gewend geraakt in leven in een asielzoekerscentrum dat je niet meer weet hoe je je leven moet oppakken in de normale wereld".

Jack van Gelder: 'Ik vind het kinderpardon een moeilijk verhaal'
Jack vindt dat je kinderen niet tien jaar houden in Nederland zou mogen houden om ze uiteindelijk toch terug te sturen. "Maatregelen zouden sneller moeten worden genomen."

Lotgenoten Sofi en Nazehi: 'Er zit een groter verhaal achter onze procedure'
De Armeense kinderen Sofi (15) en Nazehi (15) wachten ook al jaren op een verblijfsvergunning en leven in angst over hun verdere toekomst.

Vertrouwenspersoon Howick en Lili: 'Ik heb niet geholpen bij de verdwijning'
Esther van Dijken is vertrouwenspersoon van de familie van Howick en Lili: "Ik ben op geen enkele wijze betrokken geweest bij de verdwijning van Howick en Lili". Martin Vegter:"Het gaat ons om de rechten van de kinderen, daar is het ons om te doen en ook bij alle andere kinderen".

Sofi en Nazeli: 'Lili en Howick waren bij ons op bezoek'
"Ze waren rustig en kalm aan het spelen, maar er was wel te merken: ze zijn veel volwassener geworden. De kinderogen kon ik niet terugvinden."

Jack van Gelder: 'Ik stond te huilen'
Hoe leuk is het als de artiest waar je helemaal idolaat van bent, een geheim concert geeft en jij mag daarbij zijn. Jack van Gelder was twee meter verwijderd van Paul McCartney en moest een traantje laten.

In deze uitzending van RTL Late Night was Jack van Gelder te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 6 werd uitgezonden op maandag 10 september door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie