Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 26

Aflevering 26

RTL Late Night

29-9-2014

| 2384 x bekeken | 0 reacties
7
Jim Bakkum is geraakt door de muziek van Frank Boeijen, wat heeft geresulteerd in een EP met bijzonder persoonlijke liedjes. Jim schuift aan om te vertellen over deze liedjes. Filmanimator Erik-Jan de Boer won vorig jaar een Oscar voor de visual effects in de film Life of Pi en sindsdien heeft hij zeker niet stilgezeten. Hij geeft een exclusief kijkje in de keuken van de special effects.

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

'Robin Williams maakt ons weer aan het lachen'
Erik-Jan de Boer maakte ook de special effects in Night At The Museum III. Hij werkte daarin samen met de overleden acteur Robin Williams. "Op het moment dat ik het nieuws hoorde, zaten wij aan scènes te werken waarin hij prominent aanwezig is. Afgelopen vrijdag bekeek ik de scènes en was ik aan het schaterlachen. Robin Williams doet daar waar hij het beste in is: ons aan het lachen maken."

'Ik ben constant aan het praten over de neptijger'
Filmanimator Erik-Jan de Boer won vorig jaar een Oscar voor de visual effects in de film Life of Pi. "Het frusterende is dat toen we die klus kregen we de tijger naadloos in de film wilden laten verschijnen, zodat niemand doorhad dat het een neptijger was, en nu heb ik het telkens over die neptijger", grapt Erik-Jan.

De headlines van maandag 29 september
Luuk Ikink met het opvallendste nieuws en de leukste fragmenten. Vandaag onder meer: de koning wil draadje Gouden Koets terug, mondige dochter boos op papa en de selfiearmband.

'Geheimhoudingsplicht avocaten veelvuldig geschonden'
Morgen verschijnt het boek De Jacht Op Het Recht van strafpleiter Inez Weski. Op geheel eigen wijze beschrijft zij de dagelijkse beslommeringen van een advocaat in de Nederlandse rechtsstaat. Een van de onderwerpen die aan bod komt, is de geheimhoudingsplicht van een advocaat. Dat geheim wordt volgens Inez in Nederland veelvuldig geschonden.

Schuldvraag ongeluk Haaksbergen moeilijk te beantwoorden
Nederland is in shock na het dodelijke ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen. Hoe het heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. Volgens advocaat Inez Weski is de schuldvraag ingewikkeld te beantwoorden. "Valt die man wat te verwijten? Is er technisch iets misgegaan? Is er iemand aansprakelijk die de truck gerepareerd heeft?"

'Dwing kinderen niet om te praten'
Een heftige gebeurtenis zoals het ongeluk met de monstertruck kan een flinke klap veroorzaken bij kleine kinderen. "Kinderen verwerken het heel anders dan wij. Nukkig zijn of in bed plassen laat zien dat een kind echt geraakt is. Vraag een kind wat er aan de hand is, maar dwing kinderen niet om te praten. Doe de dingen die je normaal altijd doet", zegt Harry Crielaars van Slachtofferhulp Nederland.

In deze uitzending van RTL Late Night waren Jan de Boer, Jim Bakkum en Inez Weski te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 26 werd uitgezonden op maandag 29 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!