Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 138

Aflevering 138

RTL Late Night

20-7-2016

| 1686 x bekeken | 1 reacties
6
Met in deze uitzending: -Annette van Trigt bracht het verhaal van dressuurpaard Totilas in beeld. -Andy van der Meijde vertelt over zijn toekomstplannen voor zijn YouTubekanaal. -Taalkundige Wim DaniŽls legt uit waar bepaalde zomerse uitdrukkingen vandaan komen.

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Totilas verdient een waardig afscheid"
Na een mislukte transfer naar Duitsland heeft het Nederlandse wonderpaard nooit meer op het hoogste niveau kunnen presteren. Annette van Trigt maakte een documentaire over het dressuurpaard en hoopt dat hij een prachtig afscheid krijgt.

"Totilas nog altijd een open zenuw voor Edward Gal"
Edward Gal veroverde in 2010 met het Nederlandse wonderpaard Totilas drie titels tijdens het WK, maar na een transfer naar Duitsland kwam het paard door blessures nauwelijks meer aan rijden toe. Annette van Trigt maakte er een documentaire over en vertelt aan tafel haar verhaal.

'Nederlandse Turken moeten minder achter Erdogan staan'
De gevolgen van de mislukte coup in Turkije heeft ook bij de Turkse gemeenschap in Nederland zijn sporen achtergelaten. Zihni ÷zdil, historicus en columnist van NRC, heeft vandaag echter een pittige oproep gedaan in zijn column. Aan tafel geeft hij tekst en uitleg.

Zomerse uitdrukkingen: waar komen ze vandaag?
Tijdens de warme zomerdagen vliegen uitdrukkingen als 'de mussen vallen van het dak' en 'komkommertijd' je om de oren, maar komen ze eigenlijk vandaan? Taalkundige Wim DaniŽls vertelt ons er alles over.

In deze uitzending van RTL Late Night waren Annette van Trigt, Wim DaniŽls, Andy van der Meijde en Edward Gal te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 138 werd uitgezonden op woensdag 20 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie