Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 104

Aflevering 104

RTL Late Night

24-6-2015

| 8362 x bekeken | 1 reacties
6
Paskal Jakobsen, Lange Frans, Tom Barman van dEUS, Claudia de Breij, Barry Hay en Jacqueline Govaert brengen een ode aan de muziek van Thé Lau. Claudia de Breij vertelt over de prachtige teksten die Thé Lau gebruikte voor zijn liedjes. Paskal Jakobsen en Lange Frans zingen samen met collega's verschillende liedjes, waaronder nummers die zij eerder samen met Thé hebben uitgebracht. Ook schuift Thé zelf aan met de mannen van 'The Scene'.

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

The Scene-Iedereen is Van de Wereld
Het dak eraf bij RTL Late Night buiten bij het American Hotel met The Scene-klassieker Iedereen is van de Wereld.

Thé Lau en Jacqueline Govaert-Onderaan de Dijk
Elf jaar geleden zongen ze het nummer Onderaan de Dijk voor het laatst samen. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan...

Patricia Steur vereeuwigt Thé Lau in zwart-wit
Topfotograaf Patricia Steur legde Thé Lau op camera vast voor zijn boek. De zanger had het portret nog niet gezien. In de speciale uitzending die RTL Late Night aan hem wijdde, kreeg Thé het voor het eerst onder ogen.

Thé Lau en Barry Hay-Zuster
Het lied Zuster is een belangrijk nummer in de Nederlandse popgeschiedenis. Zonder dit nummer van Thé Scene zou Bløf bijvoorbeeld nooit hebben bestaan. Barry Hay van The Golden Earring zingt het lied samen met Thé Lau.

'Thé Lau is de Lennon van de lage landen'
De muziek maar vooral de teksten die Thé Lau gemaakt en geschreven heeft doen Claudia de Breij geloven dat Thé de beste liedjesschrijver is van ons land. Zijn teksten zijn zo mooi, volgens haar, dat de songteksten moeiteloos bestempeld kunnen worden als poëzie. Ook Bløf is geïnspireerd door de songs van The Scene. Sterker nog, zonder The Scene zou Bløf niet hebben bestaan.

Thé Lau en Tom Barman-Open
Tom Barman, frontman van de Belgische band dEus, zingt samen met Thé Lau het prachtige nummer Open.

'Dokter Tan is de belichaming van de ideale arts'
Thé Lau is voor zijn kanker behandeld in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekehuis. Patiënten worden daar geholpen door een team van artsen die met een speciaal revalidatieprogramma de gevolgen van de ziekte zoveel mogelijk proberen te beperken om zo de kwaliteit van leven te verbeteren. Dokter Tan is één van die artsen en hij stond Thé Lau bij gedurende zijn behandeling in het AvL. Voor Thé Lau is dokter Tan 'de belichaming van de ideale arts'.

Thé Lau en Lange Frans - Zing Voor Me
Lange Frans en Thé Lau brachten dit nummer uit in 2010. Vanavond zongen ze het samen live in RTL Late Night.

'Voel me als een kind met een zak verse knikkers'
Thé Lau heeft kanker en is uitbehandeld. Dat wil niet zeggen dat hij is uitgeleefd. De zanger vertelt aan tafel bij Humberto Tan in een speciale uitzending van RTL Late Night, die geheel gewijd is aan hem, hoe het nu met hem gaat en hoe hij het leven neemt zoals het komt en daarvan zo veel mogelijk geniet. "Als je zoiets meemaakt word je in je kindertijd teruggeworpen, ik voel me nu ongeveer als een kind van zes met een zak verse knikkers."

Thé Lau en Bløf-Blauw
Thé Lau en Bløf spelen samen een van de grootste hits van The Scene: Blauw.

In deze uitzending van RTL Late Night waren Barry Hay, Jacqueline Govaert, Thé Lau, Lange Frans, Tom Barman, Claudia de Breij, Paskal Jacobsen, Patricia Steur en Ben Best te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 104 werd uitgezonden op donderdag 5 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie