Uitzending
Radar - 15-12-2008

15-12-2008

Radar

1100 x bekeken | 0 reacties
8
Goede doelen
Nederland staat erom bekend veel te doneren en vooral rond de kerst geven we gul, bijvoorbeeld aan ontwikkelingsorganisaties. Maar komt het geld wel altijd terecht bij de mensen die dat het hardste nodig hebben? Radar dook in de ontwikkelingsorganisaties en ontdekte dat deze vaak allemaal in dezelfde landen actief zijn, terwijl andere landen verstoken blijven van hulp.

Capaciteitstarief
Minister Van der Hoeven beloofde dat er geen enkele consument erop achteruit zou gaan bij de invoering van het capaciteitstarief (de transportkosten die u betaalt voor uw energie). Maar houdt zij zich aan haar woord?

De vergoedingen van de IJslandse bank Icesave komen kort aan de orde
Een paar weken geleden verzond Icesave al haar spaarders een uitgebreide nieuwsbrief met daarin de volgende zin: 'Kortom: alle eindsaldi worden automatisch als vorderingen ingediend in de noodregeling. De Icesave-spaarders behoeven hun vorderingen dus niet in te dienen bij de bewindvoerders. Dat gebeurt automatisch via bovenstaande procedure. Wie het eens is met het eindsaldo behoeft dus niets te doen.' Veel Icesave-spaarders zijn nu ten onrechte in de veronderstelling dat zij niets hoeven te doen. De Nederlandse Bank bevestigde dat alle spaarders die geld terug willen de formulieren van DNB moeten invullen en opsturen. Ook mensen die nog niet hebben kunnen inloggen, moeten de klantenservice bellen van DNB en de formulieren verzenden. Spaarders die meer dan 100.000 euro op hun Icesave-account hadden staan, moeten naast de formulieren, ook de bewindvoerders van Icesave een vordering sturen. DNB bekijkt of bovenstaande tekst misleidend is geweest en neemt daarop zo nodig actie.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg.

Deze uitzending van het programma Radar is uitgezonden op maandag 15 december door de TROS. De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie