Uitzending
Puberruil XL - Tsjitske en Gijsje

Tsjitske en Gijsje

Puberruil XL

12-10-2010

| 6154 x bekeken | 0 reacties
5
Tjitske
De welgestelde Tjitske woont samen met haar ouders en broertje op een landgoed in Amersfoort. Volgens haar ouders zijn er twee manieren van opvoeden: “Of je zit er bovenop, of je laat ze vrij. En wij kiezen voor het eerste.” Alcohol en sigaretten zijn verboden en voor de zekerheid liggen er een aantal drugstesten klaar. Tjitske doet aan hockey en zeilen, en haar moeder zorgt ervoor dat ze er altijd representatief uitziet. Ook zit Tjitske sinds kort op een debatclub. Tjitske wordt opgevoed tot een wereldburger.

Gijsje
Gijsje woont met haar moeder en zusje in het Brabantse Geldrop. Ze hebben het niet breed, maar in hun ‘betonnen doos’ maken ze het altijd gezellig. Een feestje moet kunnen. Drinken en een jointje roken gebeurt onder toeziend oog van moeder. “Pubers doen het hoe dan ook toch wel, dus je kan er maar beter bij zijn”, is haar motto. Het gezin is open en hecht. Er zijn nauwelijks regels thuis en in het gezin is iedereen gelijk. Gijsje heeft een sterke eigen mening en een uitgesproken alternatieve kledingstijl, ze laat zich niet graag in een hokje drukken. Hoe zal het Gijsje bevallen in het prachtige, grote huis met zwembad. En hoe voelt ze zich op het alcoholvrije feestje in de tuin waar Tjitskes ouders alles bepalen? Houdt zij het vol zonder sigaretten of gaat ze op ruildag één al in de fout? Tjitske verruilt haar hockeyclub voor ‘ruig beuken’ tijdens het optreden van een punkband. En hoe zal het haar vergaan als ze ziet dat er thuis geblowd en gedronken mag worden? Wordt ze blij van deze vrijheden of verlangt ze terug naar de strenge regels die ze gewend is?

Deze uitzending van het programma Puberruil XL met de titel Tsjitske en Gijsje is uitgezonden op dinsdag 12 oktober door de KRO. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie