Uitzending
Profiel - Appie Baantjer

Appie Baantjer

Profiel

10-9-2008

| 1655 x bekeken | 0 reacties
7
Appie Baantjer wordt 85. Hoogste tijd voor KRO Profiel om eens te onderzoeken wat voor diender hij eigenlijk was. De bedenker van inspecteur de Cock met C-O-C-K was jaren lang politieman in de Amsterdamse hoerenbuurt de Wallen. KRO Profiel onderzoekt de werkelijkheid achter Baantjer’s succesvolle boeken. Oud-collega’s en misdaadverslaggevers schetsen zijn leven als diender.

In de uitzending zit bijvoorbeeld zijn echte assistent, net als in de boeken en serie Dick Vledder genaamd. Ook zijn voormalige recherchechef, Joop van Riessen haalt herinneringen op aan Baantjer als politieman, net als collega Joep de Groot en oud-misdaadverslaggever Bram Brakel.

Na zijn werk op de woelige Amsterdamse Wallen, trok Baantjer zich terug in zijn privéleven. Zo was hij meer dan vijftig jaar getrouwd met zijn vrouw Marretje. In Profiel praat Baantjer, inmiddels weduwnaar, hier openhartig over.

Tijdens het speurwerk voor de biografie ‘Baantjer alias De Cock’ die op Baantjers verjaardag verschijnt, ontdekte schrijfster Geertje Bos Appie Baantjers vroegere vriendinnetje Annie. In Profiel praat ze over het bijzondere – bijna Memories-achtige - weerzien. Ook Baantjer vertelt openhartig hoe zij samen de herwonnen relatie koesteren.

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Appie Baantjer is uitgezonden op woensdag 10 september door de KRO, de IKON en Human. Te gast was Joop van Riessen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie