Uitzending
Profiel - Anton Pieck

Anton Pieck

Profiel

22-10-2008

| 1633 x bekeken | 0 reacties
7
In KRO Profiel het verrassende verhaal over een allesbehalve identieke tweeling. Anton Pieck bereikte een miljoenenpubliek met zijn grafische werken zoals kalenders en illustraties.

Tweeling
Dit is een heel merkwaardige en zeldzame foto van de tweelingbroers. Merkwaardig omdat Henri er links wat stijfjes opstaat en Anton als een man van de wereld, met zijn rechterhand losjes in z’n broekzak. Zeldzaam, omdat er verder geen foto’s bestaan van de tweeling op latere leeftijd.

Anton
Anton Pieck was geen man van de wereld. Hij sloot zich altijd op achter zijn tekentafel, waar hij een wereld schiep, die in het collectieve geheugen gegrift zit van iedere Nederlander. Juist nu, in een tijd van economische crisis, is er een omvangrijke herwaardering voor zijn geruststellende oeuvre.

Henri
Henri Pieck was wel een man van de wereld. Ook beeldend kunstenaar, maar verder in zowat alles het tegendeel van Anton. Henri was een flamboyante man, die gemakkelijk mensen voor zich innam. Een eigenschap, waarmee hij een succesvol spion werd. Let wel…. Voor de Sovjet-Unie!

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Anton Pieck is uitgezonden op woensdag 22 oktober door de KRO, de IKON en Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!