Uitzending
Pauw - 8-10-2019

8-10-2019

Pauw

1479 x bekeken | 0 reacties
5
Vorig jaar was het de avond van Beau van Erven Dorens op het Televiziergala. Hij sleepte zowel de ring voor beste programma als de prijs voor beste mannelijke presentator in de wacht. Dit jaar belooft het een spannende avond te worden, want de drie genomineerden trekken op dit moment allemaal een miljoenenpubliek en lijken elkaar qua populariteit niet veel te ontlopen. Het gaat om Expeditie Robinson, Chateau Meiland en Beste Zangers. Het genomineerde seizoen van Beste Zangers leverde Davina Michelle en Tino Martin enorme hits op. Beide nummers komen uit de koker van zanger en rapper Glen Faria. Jan Smit, Glen Faria en Tino Martin zijn te gast.

Deze week zijn de NOS-correspondentendagen. Alle correspondenten verlaten voor een paar dagen hun standplaats om in Nederland met elkaar ervaringen uit de wisselen en bij te praten met collega's. Drie van hen werken in landen die nu volop in het nieuws zijn: Lucas Waagmeester in Turkije, Sjoerd den Daas in China en Marieke de Vries in de Verenigde Staten. In Hongkong worden de protesten steeds heftiger. China en de VS zijn diep verwikkeld in een handelsoorlog. En Turkije dreigt SyriŽ binnen te vallen nu het Amerikaanse leger zich terug trekt. Lucas, Sjoerd en Marieke zitten aan tafel en nemen het laatste nieuws met ons door.

Twee minuten praten over het weer is voor weerman Peter Kuipers Munneke niet genoeg. Daarom lanceert hij de podcast De Weerman, waarin hij zonder limiet kan praten over zijn favoriete onderwerp: het weer. Iedere week heeft hij het over weerfenomenen. Waar komt avondrood vandaan? Welk weer hoort nou bij de herfst? En wanneer komt er nou eindelijk weer een Elfstedentocht? Een voorproefje.

In de tbs-klinkiek Hoeve Boschoord wordt systematisch gesjoemeld met de registratie van interne incidenten op het gebied van drugs, zeden en geweld. Dat zeggen medewerkers van de kliniek tegen misdaadverslaggever van de Telegraaf Mick van Wely. Deze incidenten worden niet gemeld aan de Dienst JustitiŽle Inrichtingen, waardoor sancties op de klinieken uitblijven, en om de behandelingen niet te verlengen, wat financiŽle voordelen met zich meebrengt. Tbs-specialist en advocaat Job Knoester zegt dat klinieken in een moeilijke tweestrijd zitten. Enerzijds wil de maatschappij en overheid alles weten wat er misgaat in klinieken, anderzijds komt daardoor meer druk op klinieken te liggen. Het is kiezen tussen gevaar voor de maatschappij of de medewerkers en patiŽnten in een kliniek. 'Eťn ernstig incident kan gevolgen hebben voor alle patiŽnten in de kliniek', aldus Knoester.

In deze uitzending van Pauw waren Glen Faria, Jan Smit en Tino Martin te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 8 oktober door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie