Uitzending
Pauw - 3-9-2015

3-9-2015

Pauw

1477 x bekeken | 0 reacties
5
Met ruim 1,6 miljoen kijkers was Flikken Maastricht vrijdag de grote winnaar van de aftrap van het nieuwe tv-seizoen. Voor de tiende keer strijkt de crew in de Limburgse provinciehoofdstad neer om de misdaad te bestrijden. Pauw hoort vanavond van Victor Reiner, in de serie rechercheur Floris Wolfs, wat het nieuwe seizoen gaat brengen. Ook kijken we vooruit naar Flikken Rotterdam, de spin-off die vanaf volgend jaar op televisie te zien zal zijn. Reinier schrijft mee en regisseert, hoe gaan de series op elkaar lijken?

“We willen naar Frankrijk en daar moet alles voor wijken. Iedereen moet beseffen dat dit de week van de waarheid is,” zei Wesley Sneijder vooruitlopend op de wedstrijd van Nederland tegen IJsland. Als ‘we’ winnen is de kans op een plekje op het EK van 2016 in Frankrijk een stuk zekerder. Wat op papier een makkelijke partij lijkt, kan een lastige pot worden. Vorig jaar nog kwam Oranje met een flinke kater thuis uit Reykjavik, toen werd verloren met 2-0. In Pauw direct na de wedstrijd de nabeschouwing met Frits Barend en Arnold Bruggink.

De Tweede Kamer wil van minister Hennis-Plasschaert weten hoe het kan dat een 26-jarige militair is overgelopen naar IS. De man is inmiddels geschorst en Defensie onderzoekt welke schade al is opgelopen. Ook wordt gekeken naar de risico’s voor de militairen, die nu in Jordanië gelegerd zijn. Pauw spreekt erover met D66-Kamerlid Wassila Hachchi, die zelf jarenlang voor Defensie werkte. Zij vindt dat het feit dat de militair moslims is niks zegt over andere militairen met hetzelfde geloof.

In De Telegraaf vandaag een grote oproep van Bekend Nederland om nu echt iets te gaan doen aan het vluchtelingenprobleem. Pauw spreekt erover met Esther Voet, Anna Drijver en Patrick Lodiers. De laatste twee ondertekenden de actie, Voet waarschuwt juist voor een massale toestroom van vluchtelingen uit Syrië. Zij stelt dat met de komst van de vluchtelingen ook een andere mentaliteit en cultuur Europa binnenkomen. Opmerkelijk vindt ze het ook dat landen in de regio zoals Oman, Qatar en Saudi Arabië geen mensen opnemen terwijl Merkel en Hollande nu praten over de opvang van mogelijk nog meer vluchtelingen.

In deze uitzending van Pauw waren Anna Drijver, Arnold Bruggink, Frits Barend en Patrick Lodiers te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op donderdag 3 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!