Uitzending
Pauw - 26-10-2015

26-10-2015

Pauw

4158 x bekeken | 0 reacties
4
Twee weken geleden organiseerde Sanne Wallis de Vries een benefietconcert voor de vluchtelingen op het Griekse eiland Leros. Deze week bracht ze het geld er naartoe en zag ze met eigen ogen de schrijnende situatie waar de vluchtelingen inzitten. Zo is er een groot gebrek aan simpele dingen zoals wc-papier, schoon ondergoed en babymelk. Ook moeten 500 mannen en vrouwen het met één lekkend toilet doen. Vanavond is ze te gast en vertelt ze wat er nog nodig is om de vluchtelingen op het eiland op te kunnen vangen.

Tegenstanders van de komst van asielzoekers, zoals de rechts-extremistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) en AZC-Alert, gaan bewust naar inspraakavonden door het hele land om de komst van azc's te beïnvloeden. Dat bevestigde Constant Kusters, voorman van de NVU. Een doorn in het oog van Bernt Schneiders, voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Inspraakavonden zijn uitsluitend voor omwonenden. Moeten de inspraakavonden wel of niet openbaar blijven? Vanavond gaan Kusters en Schneider met elkaar in discussie.

De EU heeft het hele weekend gesproken over de grenzen van Europa en de opvang van vluchtelingen. Jeroen Akkermans is net terug van een reis langs de Kroatische en Sloveense grenzen waar duizenden vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden onderweg zijn. VVD-Kamerlid Malik Azmani pleit al tijden voor een streng vluchtelingenbeleid en wil dat asielzoekers in de regio worden opgevangen. Vanavond gaan de heren met elkaar in gesprek.

Ze is de beste thuisbakker van Nederland: Sarena Solari! Gisteren zagen maar liefst 2,8 miljoen mensen hoe zij de spannende finale van het populaire bakprogramma Heel Holland Bakt won. Vanavond is de winnares te gast bij Pauw en vieren we haar prijs.

Het nieuwe album van De Jeugd van Tegenwoordig is uit! Tien jaar na hun doorbraakhit ‘Watskeburt' laten de mannen een heel gevoelige kant van zichzelf zien. Met 'Lente in bed', 'Ik was een klootzak' en 'Ze kan me wel schieten' is het vijfde album 'Manon' een ode aan de vrouw. Vanavond is De Jeugd van Tegenwoordig te gast en vertellen ze over hun ideale vrouw.

De finale van Heel Holland bakt werd gisteravond bekeken door bijna 3 miljoen mensen en laten we eerlijk zijn: we zouden allemaal wel zo’n keukenprins(es) willen zijn. Helaas gaat het bakken niet altijd goed en daarom onze Vraag van vandaag: welke keukenmissers kent u?

In deze uitzending van Pauw waren Sanne Wallis de Vries, Constant Kusters, Jeroen Akkermans en Bernt Schneiders te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 26 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie