Uitzending
Pauw - 19-10-2015

19-10-2015

Pauw

2786 x bekeken | 0 reacties
5
‘Geachte heer Wilders. Als u echt aan Nederland denkt, wilt u dan samenwerken met anderen. En niet Nederland proberen te verdelen, door alleen maar te zeggen hoe het niet moet. Rob Geurst (partijloze burger).’ Deze advertentie stond vanmorgen op de voorpagina van de Volkskrant. De eigenaar van een Haags aannemersbedrijf doet ermee een nadrukkelijke oproep aan de man die in de peilingen bovenaan staat. Vanavond is Geurst te gast in Pauw en vertelt hij wat hij met zijn actie wil bereiken.

Een groep vluchtelingen in Vriezenveen heeft vandaag geweigerd de noodopvang te verlaten. Ze zijn het zat dat ze elke 72 uur op een andere locatie ondergebracht worden, zonder dat er uitzicht is op verbetering. Omgekeerd gebeuren er de laatste dagen ook tal van incidenten. Zo bestormde een groep mensen de noodopvang in Woerden en werd staatssecretaris Dijkhoff na een stevige discussieavond in het dorp Oranje tegengehouden door boze burgers. Pauw spreekt er vanavond over met staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Hoe wil hij meer draagvlak onder de bevolking creëren voor opvang van vluchtelingen?

Een sabbatical van veertien jaar. Kleinkunstenaar Harrie Jekkers, bekend van Klein Orkest en het Haags volkslied Oh Oh Den Haag, had er genoeg van en trok zich terug in Spanje. Bevriend cabaretier Jeroen van Merwijk, die onlangs besloot te stoppen met zijn solovoorstellingen, haalde Jekkers over om weer het podium op te gaan. Samen maakten ze de voorstelling ‘Als we zo vrij mogen zijn’. Met succes, want de comeback van Jekkers zorgt voor goede recensies en volle zalen. Vanavond is Jekkers voor het eerst sinds jaren weer op tv, bij Pauw, samen met Jeroen van Merwijk.

Als je gezond eet word je groot en sterk. Welk kind heeft dat in zijn jeugd niet gehoord? Maar of die boodschap ook aanslaat is een tweede. Wilfred en Lili Genee geloven niet dat die wijze woorden van ouders genoeg zijn en maakten daarom samen met bekende profvoetballers als Klaas-Jan Huntelaar, Zlatan Ibrahimović en Davy Klaassen een eigen kookboek. Want gezond eten is volgens het duo een must en als de helden van kinderen het zeggen moet het wel waar zijn. In Pauw vertellen ze hoe ze de strijd tegen de overtollige kilo’s aangaan. Eerder brachten ze daarom het boek ‘Voeden of Vullen’ uit, wat ontstond uit een weddenschap met Johan Derksen.

Na de blije doos voor aanstaande ouders, is er nu iets heel nieuws: de relatiebox. De gemeente Ronde Venen is één van de eerste gemeente die plannen maakt voor zo’n box. Ze willen in de box tips stoppen hoe jonge stellen de relatie goed kunnen houden en waar ze terecht kunnen al het mis dreigt te gaan. De vraag van vandaag: Wie zou ook een relatiebox kunnen gebruiken?

In deze uitzending van Pauw waren Harrie Jekkers, Jeroen van Merwijk, Klaas Dijkhoff en Johan Derksen te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 19 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Pauw - Talkshow terug op NPO 1

    Talkshow terug op NPO 1

    29-9-2019

    Jeroen Pauw keert vanavond weer terug op NPO 1 met zijn talkshow. Het zijn spannende tijden voor de talkshowhost, want door het aanstaande vertrek van Eva Jinek naar RTL4 ontstaat er een groot gat op de late avond van…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten