Uitzending
Pauw - 23-10-2015

23-10-2015

Pauw

2531 x bekeken | 0 reacties
7
Precies één maand geleden stelde de EU 1 miljard euro beschikbaar voor een betere opvang van vluchtelingen in de buurlanden van Syrië. Wat is daar van te merken? Pauw spreekt er vanavond over met Midden Oosten-correspondent Sander van Hoorn.

Programma’s over ‘Downies’ schetsen een verkeerd beeld van de werkelijkheid, zegt Ilona Oskam in een open brief op Facebook. Volgens de hulpverleenster wordt in de programma’s de werkelijkheid veel mooier voorgespiegeld dan de realiteit. Zo heeft zij te maken met dwarse downers, die regelmatig slaan en schoppen, maar ook met meubilair gooien. Vanavond is ze te gast bij Pauw en gaat ze in gesprek met Barbara van der Klis, zelf moeder van een kind met down en Chris Zegers, die volgende week met een nieuwe serie ‘Down Voor Dummies’ begint.

In de driedelige dramaserie De Affaire werpen de eigenzinnige onderzoeksjournalisten Dana Lievens (Kiki van Deursen) en Tom Waardenburg (Peter Blok) een nieuw licht op bestaande geruchtmakende affaires. Van het fotorolletje van Srebrenica via de NSA tot Pakistaans atoomgeleerde Abdul Khan, die bezig is met onderzoeken naar Iraanse atoombommen: spraakmakende affaires komen aan bod. Vanavond zijn de hoofdrolspelers in Pauw te gast.

In ‘De week van de gast’ neemt iedere vrijdag een bijzonder persoon de week door. Welk nieuws viel op en welke gebeurtenis kreeg te weinig aandacht? Deze week is dat Katja Schuurman. De actrice opende haar eigen winkel en ging in gesprek met vluchtelingen. Ook raakte ze deze week verslaafd aan een tv-serie en bekeek ze toekomstvoorspellingen voor het leven in 2050.

Een truc van Rasti Rostelli met een student van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ging niet helemaal goed. Toen hij geblinddoekt met een kruisboog schoot, raakte hij de kin van een student. De verwondingen vielen mee, maar de leerling is wel flink geschrokken. De vraag van vandaag: Welke magische krachten werkten nog meer niet?

Jeroen Pauw Pauw

In deze uitzending van Pauw waren Rasti Rostelli, Peter Blok, Sander van Hoorn, Chris Zegers, Kiki van Deursen en Katja Schuurman te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 23 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie