Uitzending
Pauw - 12-12-2016

12-12-2016

Pauw

1371 x bekeken | 0 reacties
4
Tom Kleijn over de 'methode Trump'
Donald Trump is nog niet aangetreden als president maar nu al doet hij de gemoederen flink oplopen. Zo wuift hij de conclusie van de CIA weg dat Russische hackers de verkiezingen opzettelijk hebben beïnvloed en roept hij via Twitter dat de kosten voor de Joint Strike Fighter onbeheersbaar zijn. Ondertussen stelt hij een toekomstig kabinet samen voornamelijk bestaande uit mannen, miljonairs en militairen. Is de methode van Trump verfrissend of een fiasco? We praten hierover verder met Tom Kleijn, voormalig Amerika-correspondent.

Sybrand Buma en Paul Jansen over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting
Geert Wilders was vorige week wereldnieuws nadat hij schuldig werd bevonden in het Wildersproces. Na de uitspraak van de rechtbank kreeg Wilders massaal steunbetuigingen en steeg hij in de peilingen naar 36 zetels. CDA-lijsttrekker Sybrand Buma vindt beledigen geen vrijheid van meningsuiting en vindt de kritiek van Wilders ondermijnend voor de rechtstaat. En wat bedoelde Wilders met ‘Ik maak schoon schip als premier’, afgelopen weekend in De Telegraaf? Hierover zijn CDA-lijsttrekker Sybrand Buma en Paul Jansen, hoofdredacteur van de Telegraaf, te gast.

Cornald Maas, Alex Klaasen en Richard Groenendijk over 100 jaar Toon Hermans
Cabaretier Toon Hermans zou deze week 100 jaar geworden zijn en om dat te vieren brengt AVROTROS vanaf deze week de reeks 100 Jaar Toon Hermans. In dit door Cornald Maas gepresenteerde programma treden vijf cabaretiers waaronder Alex Klaasen en Richard Groenendijk in de voetsporen van Toon. In het programma is onder andere aandacht voor zijn moeilijke jeugd en zijn Broadway avontuur, waarbij hij op het laatste moment zelf de stekker eruit trekt.

In deze uitzending van Pauw waren Alex Klaasen, Cornald Maas, Paul Jansen, Richard Groenendijk, Sybrand van Haersma Buma, Tom Kleijn en Toon Hermans te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 12 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie