Uitzending
Pauw & Witteman - 7-2-2011

7-2-2011

Pauw & Witteman

1434 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Bram Moszkowicz, Louis Bontes, Esmeralda van Boon en Jan Eikelboom.

Bram Moszkowicz
De rechtszaak tegen Geert Wilders moet helemaal opnieuw, pleit de advocaat van Wilders Bram Moszkowicz. Vandaag was de eerste zittingsdag van het nieuwe proces. Moszkowicz wil dat alle getuigen opnieuw worden gehoord. Daarnaast wil Moszkowicz dat de getuigen die de vorige keer zijn afgewezen dit keer wél worden gehoord. Het gaat om islamdeskundigen, strafrechtdeskundigen en “ervaringsdeskundigen” zoals Mohammed B. en een moskeebestuur. Wilders staat terecht wegens belediging, discriminatie van moslims en het aanzetten tot haat tegen hen. Het proces tegen Wilders wordt opnieuw gedaan, doordat in oktober een wrakingsverzoek werd ingediend door de verdedigers. Advocaat Bram Moszkowicz is vanavond te gast en gaat in op het nieuwe proces.

Jan Eikelboom en Esmeralda van Boon
In Egypte zijn er nog steeds duizenden mensen op de been. De gesprekken tussen de regering van Mubarak en de oppositie hebben de bevolking niet tevreden gesteld. Zij eisen het onmiddellijke vertrek van Mubarak, maar zelf wil hij pas weg als zijn ambtstermijn in september afloopt. Vannacht weer hebben duizenden mensen de nacht doorgebracht op het Tahrirplein. Volgens de Arabische nieuwszender Al-Jazeera begint het wel wat rustiger te worden nu. Ook zou er wat meer verkeer op de weg zijn en openen winkeliers voorzichtig hun deuren. Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom en arabist Esmeralda van Boon zijn vanavond te gast. Zowel Eikelboom als Van Boon zijn net terug uit Egypte, waar zij verslag deden vanaf het Tahrirplein.

Louis Bontes
PVV-Kamerlid Louis Bontes pleit ervoor dat Polen, Bulgaren en Roemenen die geen inkomen hebben het land uit worden gezet. Volgens Bontes veroorzaken deze groepen op veel plaatsen overlast. "Ze zijn vaak dronken en maken zich schuldig aan kleine criminaliteit. Mensen in de wijken storen zich daar aan, dat hoor ik ook van de politie", aldus het Kamerlid. Onlangs pleitte de Haagse PvdA-wethouder Marnix Norder al voor het uitzetten van Oost-Europeanen die niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Den Haag kan de enorme toestroom volgens Norder niet meer aan. Louis Bontes is in de uitzending te gast en zal ingaan op zijn voorstel. Bontes zit sinds juni 2010 voor de PVV in de Tweede Kamer. Daarnaast is hij campagneleider voor de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 7 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Jan Eikelboom en Bram Moszkowicz. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie