Uitzending
Pauw & Witteman - 4-2-2011

4-2-2011

Pauw & Witteman

1715 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Bart Chabot, Petra Stienen, Frans Timmermans, Sabri Saad el Hamus, Bernard Hammelburg, Eric Feijten en Tof Thissen.

Petra Stienen, Frans Timmermans en Eric Feijten
Ex-mensenrechtendiplomaat Petra Stienen, de Egyptische acteur Sabri Saad el Hamus, BNR commentator Bernard Hammelburg, Tweede Kamerlid Frans Timmermans (PvdA) en NOS-cameraman Eric Feijten gaan vanavond in gesprek over de huidige situatie in Egypte. Egyptenaren hebben vandaag omgedoopt tot “Vertrekdag van Mubarak”. Betogers gaan weer massaal de straat op met als doel het onmiddellijke vertrek van Hosni Mubarak.

Tof Thissen
Morgen is er in Utrecht een congres van GroenLinks dat geheel in het teken staat van het besluit van de Tweede Kamerfractie om akkoord te gaan met de missie. Er is veel verzet in de achterban van de partij en zo’n 500 leden hebben zelfs hun lidmaatschap opgezegd. Fractieleider van GroenLinks Jolande Sap zal tijdens het congres uitleg geven over haar besluit. Vorige week ging de Kamer akkoord met de missie in Kunduz, met steun van GroenLinks.

Bart Chabot
Fractie-leider van GroenLinks Jolande Sap en haar fractieleden gaven deze week op verschillende plaatsen in Nederland uitleg aan hun leden over de keuze om toch voor de politiemissie naar Afghanistan te stemmen. Hiermee hielp GroenLinks het kabinet-Rutte aan een parlementaire meerderheid. Dit leidde tot veel onrust bij de leden van haar partij. Met de bijeenkomsten door het land hoopt Sap die onrust weg te kunnen nemen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 4 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Chabot, Frans Timmermans, Bernard Hammelburg, Petra Stienen, Tof Thissen, Sabri Saad el Hamus en Eric Feijten. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie