Uitzending
Pauw & Witteman - 4-10-2011

4-10-2011

Pauw & Witteman

1890 x bekeken | 0 reacties
5
Ellen Heijmerikx, Frits Wester, Nebahat Albayrak en Arie den Hertog

Nebahat Albayrak en Frits Wester
Het is onrustig in de Partij van de Arbeid. Voorzitter Lilianne Ploumen maakte bekend vervroegd af te treden, om vervolgens in de Volkskrant harde uitspraken te doen over fractievoorzitter Job Cohen. Cohen zou niet voldoende nadenken over vernieuwing van zijn partij, zich onvoldoende manifesteren en zich teveel laten meeslepen in de 'Haagse dynamiek'.

Ellen Heijmerikx
Geen speelgoed, geen televisie, zelfs strikken op een jurk waren niet toegestaan. In de jeugd van schrijfster Ellen Heijmerikx waren geen ´Wereldse invloeden´ te bekennen. Wel regels en een stricte opvoeding. De ouders van Ellen Heijmerikx bekeerden zich in de jaren '50 tot de zeer strenge christelijke geloofsgemeenschap Noorse Broeders. De orthodoxe groep, die officiëel de Christelijke Gemeente Nederland heet, wordt door velen als sekte beschouwd. De gemeenschap werkt verstikkend voor Heijmerikx en ze besloot de gemeenschap te verlaten. Een lastige beslissing die haar door de Broeders zeker niet in dank werd afgenomen.

Arie den Hertog
Een toestel van Royal Air Maroc moest er al eens een noodlanding door maken: vogels in de motor. Dat is niet zeldzaam, zegt staatssecretaris Joop Atsma. Het gebeurde op Schiphol vorig jaar 280 keer. Anderhalf keer zoveel als in 2009. Daarom wil de staatssecretaris tienduizenden vogels verdelgen. De meeste ongelukken gebeuren met ganzen. Rond Schiphol zitten er 45.000. De beste oplossing voor het probleem is volgens faunabeheerder Arie den Hertog om ze te doden.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 4 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Frits Wester en Nebahat Albayrak. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie