Uitzending
Pauw & Witteman - 18-10-2011

18-10-2011

Pauw & Witteman

1205 x bekeken | 0 reacties
6
gasten: Anna Enquist, Ronald Plasterk, Hassnae Bouazza en Esther Voet.

Ronald Plasterk
Vandaag verscheen een stuk in de Volkskrant, geschreven door PvdA-Tweede Kamerlid Ronald Plasterk. Hij stelt: "Iedereen moet de broekriem aanhalen, behalve de sector die de crisis heeft veroorzaakt". In zijn artikel presenteert hij zeven maatregelen waarmee de financiŽle sector weer stabiel kan worden gemaakt. In Pauw & Witteman zet hij zijn plan vanavond uiteen.

Hassnae Bouazza en Esther Voet
Vijf jaar lang zat de IsraŽlische militair Gilad Shalit vast in een gevangenis in de Gazastrook. Vandaag is hij vrijgelaten. In ruil voor de reservekorporaal komen ook ruim duizend Palestijnse gevangenen vrij. De vrijlating van Shalit maakt veel los. Hoewel er aan zowel IsraŽlische als Palestijnse kant grote vreugde is vanwege de vrijgelaten gevangenen, is er in IsraŽl ook veel kritiek. De slachtoffers van sommige Palestijnse gevangenen roeren zich, omdat de verantwoordelijken voor aanslagen weer op vrije voeten zijn. We bespreken de implicaties van de vrijlating van Gilad Shalit met de hoofdredacteur van het Nieuw IsraŽlietisch Weekblad Esther Voet en publicist Hassnae Bouazza.

Anna Enquist
Voor haar boek De Verdovers heeft auteur Anna Enquist een half jaar lang enkele dagen per week meegelopen op de afdeling anesthesiologie in het VU MC: op de operatiekamer, bij simulatiesessies, overdrachten en dag en nachtdiensten. De beschreven operaties en procedures lijken op de ingegrepen die ze heeft gezien, het verhaal en de intriges zijn verzonnen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 18 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Ronald Plasterk, Anna Enquist en Hassnae Bouazza. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie