Uitzending
Pauw & Witteman - 18-1-2008

18-1-2008

Pauw & Witteman

1737 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond in Pauw & Witteman: Cornald Maas, Roel Pieper, Hans Böhm en Koen Vanmechelen

Koen Vanmechelen
Vanaf 26 januari t/m 29 juni 2008 zal in Museum Het Valkhof de tentoontenstelling 'Het appèl van de kip' te zien zijn van de Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen. De tentoonstelling biedt een overzicht van het opmerkelijke 'Cosmopolitan Chicken Project' dat de kern van zijn werk vormt. In dit project kruist de kunstenaar kippen van typisch nationale rassen met elkaar. Zijn ideaal is om zo een universele, kosmopolitische kip te laten ontstaan. Tijdens de tentoonstelling zal de nieuwe, tiende generatie van deze kippen voor het eerst in levenden lijve in Nederland te zien zijn. Verder worden tekeningen en collages, installaties, opgezette dieren, sculpturen, computeranimaties en groot formaat kleurenfoto's van de verschillende generaties kippen getoond.

Cornald Maas
Cornald Maas is schrijver, programmamaker, columnist en mediacommentator. Aanstaande zondag presenteert hij zjin nieuwe boek 'Trotse Ouders', waarin hij ouders van Bekende Nederlanders interviewt. Aan het woord komen de vaders en moeders van onder anderen Loes Luca, Erwin Olaf, Rafaël van der Vaart, Sophie Hilbrand en Lange Frans. De ouders van Lange Frans zullen vanavond ook bij de uitzending aanwezig zijn.

Roel Pieper
Deze week lanceerde Leendert Bikker in Nederland zijn luchttaxibedrijf Bikkair. Nog deze maand gaat hij klanten vervoeren. Volgend jaar zal ondernemer Roel Pieper hoogstwaarschijnlijk in Bikkair gaan participeren. Bikkair vliegt nu met conventionele Cessna vliegtuigen, maar Pieper wil zijn klanten bedienen met snelle, ultralichte straalvliegtuigen, die plaats bieden aan 4 passagiers. Deze VeryLightJets moeten echter nog worden getoetst aan Europese regels.Verder zal Pieper ingaan op de heisa rond de OV-Chipkaart. Volgens hem is elk systeem wel te kraken, en is de vraag hoeveel kosten gemaakt moeten worden om een relatief kleine groep fraudeurs dwars te zitten.

Hans Böhm
Vandaag overleed de oud-wereldkampioen schaken Bobby Fischer. Schaakmeester Hans Böhm schreef in 2003 een boek over hem. Böhm heeft grote bewondering voor Fisher omdat hij de laatste schaker was die zonder een leger adviseurs speelde. De Amerikaan Fischer werd wereldberoemd toen hij de Rus Boris Spassky in 1972 versloeg in de strijd om het wereldkampioenschap, een politiek beladen overwinning in de dagen van de Koude oorlog. Tot en met 1975 bleef hij wereldkampioen. Naast zijn schaakspel was ook ook zijn gedrag buitengewoon. Zo weigerde hij ooit een lucratieve reclamedeal met Coca-Cola, enkel omdat hij het nooit dronk. Daarnaast haalde hij zich de woede van de VS op de hals door de aanslagen van 11 september 2001 als 'fantastisch nieuws'te bestempelen.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Cornald Maas, Hans Böhm en Roel Pieper te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op vrijdag 18 januari door de NTR en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie