Uitzending
Pauw & Witteman - 11-1-2008

11-1-2008

Pauw & Witteman

3015 x bekeken | 0 reacties
7
Actuele talkshow. Vandaag is Joran van der Sloot te gast, samen met zijn vader en moeder. Joran geeft vanavond zijn eerste tv-interview sinds hij niet meer verdacht wordt.

Presentatie: Jeroen Pauw en Paul Witteman.

Op 30 mei 2005 verdween het Amerikaanse meisje Natalee Holloway spoorloos. Ze vierde vakantie op Aruba en werd voor het laatst gezien met Joran van der Sloot. Kort na Natalee's verdwijning werd duidelijk dat Joran haar het laatst had gezien. Na een avondje stappen met Joran en de broers Kalpoe is niets meer van haar vernomen. De moeder van Natalee mobiliseerde de Amerikaanse media die zich massaal op de zaak stortten. De Arubaanse politie verdenkt op dat moment Joran en Deepak en Satish Kalpoe ervan achter de verdwijning te zitten. Ook Paul van der Sloot, de vader van Joran, wordt opgepakt. In totaal arresteert de politie tien mensen in verband met de zaak. Bij gebrek aan bewijs komen alle verdachten, Joran incluis, op vrije voeten.In november 2007, Joran studeert inmiddels in Arnhem, slaat de politie hem andermaal in de boeien. Op Aruba zou nieuw bewijsmateriaal zijn gevonden, aldus het OM. Hij wordt naar Aruba overgebracht. Eind december komt Joran weer vrij en is de verdenking tegen hem opgeheven. Vanavond geven Joran en zijn ouders Paul en Anita hun laatste interview over de zaak Holloway. Ze kiezen voor 'disclosure', oftewel totale openheid van zaken.Ook Peter R. de Vries schuift vanavond aan. Hij hield zich intensief bezig met deze zaak. Voor zijn tv-programma maakte hij onder andere een extra lange uitzending op Aruba. Op 7 deceber, toen Joran op vrije voeten kwam, was De Vries te gast bij Pauw & Witteman. Hij zei toen overtuigd te zijn van de betrokkenheid van Joran bij de verdwijning van Natalee.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 11 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Peter R. de Vries en Joran van der Sloot. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie