Uitzending
Pauw & Witteman - 13-9-2013

13-9-2013

Pauw & Witteman

1440 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Alexander Pechtold, Marike Stellinga, Karin Donker, Pepijn ten Kate

Karin Donker en Pepijn ten Kate
De chronische zieke alleenstaande moeder Karin Donker is vanavond te gast om te vertellen hoe de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet haar en haar gezin treffen. Eerder vertelde zij hierover in De Volkskrant. Pepijn ten Kate schreef over de kwestie een ingezonden brief. Hij wil zijn kindertoeslag overmaken aan Donker en haar gezin, omdat hij, met zijn salaris, vindt dat hij geen recht op kindertoeslag heeft.

Marike Stellinga
Dit weekend is het 5 jaar geleden dat Lehman Brothers failliet werd verklaard. Binnen een paar weken stond de hele financiŽle wereld op zijn kop. Terwijl de Amerikaanse economie er na 5 jaar weer beter voorstaat zit Europa nog steeds in een recessie. Met Marike Stellinga bespreken we hoe het nu gaat met onze banken. Hebben we iets geleerd van de crisis of loopt ons financiŽle bestel nog steeds gevaar?

Tinkebell
Vanavond komt Kunstenares Tinkebel praten over haar documentaire ĎSave our Childrení. In de documentaire spreekt Tinkebell met verschillende experts om te achterhalen welke gevolgen het dreigende fosfaattekort heeft. Hun boodschap heeft haar doen besluiten zich te steriliseren. In de uitzending legt zij uit waarom.

Alexander Pechtold
D66-leiderPechtold hekelt dat het kabinet de regie uit handen heeft gegeven aan depolder: werkgevers, werknemers en belangenorganisaties. Als het een akkoordsluit, roepen die organisaties naar het parlement: "jullie mogen er niets meeraan veranderen". D66 vindt juist dat de politiek de baas moet zijn: regering ende door het volk gekozen vertegenwoordigers. Het kabinet moet dus juistakkoorden sluiten met oppositiepartijen in plaats van met de polder. "Als jeiedereen verantwoordelijk maakt, voelt uiteindelijk niemand zich meerverantwoordelijk," zegt Pechtold

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 13 september door de VARA en de NTR. Te gast was Marike Stellinga. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie