Uitzending
Pauw & Witteman - 12-1-2012

12-1-2012

Pauw & Witteman

1821 x bekeken | 1 reacties
6
Gasten: Annie Schreijer-Pierik, Pieter van Os, Nicole le Fever, Rudolf van den Berg, Louis de Leon, mevr. Smid-Wisch en Salo Muller.

Pieter van Os en Nicole le Fever
Koningin Beatrix reageerde vandaag op de ophef die ontstond nadat ze tijdens een staatsbezoek in de Verenigde Arabische Emiraten met een hoofddoek een moskee bezocht. In een interview noemde ze de hoofddoek als symbool van onderdrukking van de vrouw "onzin". Beatrix zei dat men respect toont voor de religie van een land en dat ze zich daarom aanpast aan de gewoontes van het volk. Politiek verslaggever van de NRC Pieter van Os en verslaggever van Nieuwsuur en de NOS Nicole le Fever beschouwen vanavond de uitspraken de koningin omtrent deze zaak.

Annie Schreijer-Pierik
Het moge duidelijk zijn: het gaat niet goed met het CDA. Daar waar de (gedoog)coalitiepartijen het redelijk stabiel doen in de peilingen, staat het CDA er (met tussen de 12 en 15 zetels) historisch slecht voor. Ook heeft de partij op dit moment geen duidelijke en aansprekende leider. Vanavond schuift bij ons aan Annie Schreijer-Pierik, zelf Tweede Kamerlid voor het CDA van 1998 tot 2010, om haar visie te geven op de aangekondigde koerswijziging binnen haar partij.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 12 januari door de VARA en NTR. Te gast waren Rudolf van den Berg, Annie Schreijer-Pierik en Salo Muller. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie