Uitzending
Paul Rosenmöller en... de kracht van Afrika - Mode in Senegal

Mode in Senegal

Paul Rosenmöller en... de kracht van Afrika

13-5-2008

| 1189 x bekeken | 0 reacties
6
Wat Parijs is voor Europa, is Dakar voor Afrika. Hier komt de Afrikaanse elite om zich een nieuwe outfit aan te laten meten. In de culturele hoofdstad van West-Afrika werken de beste kleermakers van het continent. In Senegal kleden mensen zich om hun identiteit uit te drukken. Schoonheid en elegantie zijn een kwestie van eer. Die Afrikaanse identiteit is het handelsmerk van modeontwerpster Oumou Sy. Haar sensationele ontwerpen plaatsen het mooiste van de Afrikaanse traditie in een moderne context. Paul Rosenmöller volgt Oumou Sy in de voorbereiding van een zinderende modeshow. Rosenmöller praat met kleermakers, wevers en andere ontwerpers binnen deze door vrouwen gedomineerde bedrijfstak. Op het platteland bezoekt hij een bijzonder textieldorp waar werkgelegenheid is voor de plaatselijke bevolking.

Presentatie: Paul Rosenmöller. Regie: Tessa Boerman.

Deze uitzending van het programma Paul Rosenmöller en... met de titel Mode in Senegal is uitgezonden op dinsdag 13 mei door de IKON. De presentatie was in handen van Paul Rosenmöller.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee