Uitzending
Paul Rosenmöller en... de kracht van Afrika - Zuid-Afrika, een nieuwe generatie

Zuid-Afrika, een nieuwe generatie

Paul Rosenmöller en... de kracht van Afrika

27-5-2008

| 821 x bekeken | 0 reacties
6
Zuid-Afrika heeft op economisch gebied een voortrekkersrol voor het hele continent. De economie groeit er al ruim tien jaar met vijf procent en er is een groeiende zwarte middenklasse. Vijftien jaar na de apartheid ontstaat er een Afrikaans bedrijfsleven met gekleurd kader. Nu nog dankzij een beleid van positieve discriminatie voor zwarte managers, straks is dat hopelijk niet meer nodig. Op de business-school CIDA City Campus ontmoet Paul Rosenmöller de managers van morgen. Deze ambitieuze generatie jonge, zwarte mensen is vastbesloten het te gaan maken in het bedrijfsleven, maar wil ook een sociale verandering teweegbrengen in hun land. In de rurale Limpopo-provincie praat Rosenmöller met een progressieve mijnmanager en ontmoet hij de Zimbabwaanse managementgoeroe Lovemore Mbigi die ter plaatse een aantal trainingen geeft.

Presentatie: Paul Rosenmöller. Samenstelling en regie: Gilles Frenken.

Deze uitzending van het programma Paul Rosenmöller en... met de titel Zuid-Afrika, een nieuwe generatie is uitgezonden op dinsdag 27 mei door de IKON. De presentatie was in handen van Paul Rosenmöller.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee