Uitzending
Opium TV - La Paloma en Toren C

La Paloma en Toren C

Opium TV

22-2-2014

| 1361 x bekeken | 0 reacties
6
Zaterdag 22 februari zijn de drie Grande Dames van het Nederlandse toneel te gast. Ingeborg Elzevier, Sigrid Koetse en Kitty Courbois werken Voor de derde keer in vijftig jaar samen.

Ingeborg Elzevier, Sigrid Koetse en Kitty Courbois spelen in de nieuwe komedie La Paloma, die door Bert Edelenbos speciaal voor hen is geschreven. Gerardjan Rijnders, die al dikwijls met Edelenbos samenwerkte, is verantwoordelijk voor de regie. In Opium vertellen de actrices over deze samenwerking.

Ook de makers van het succesvolle satirische programma Toren C zijn te gast. Het VPRO-programma - winnaar van de Lira Scenarioprijs, Seoul Drama Award en de Beeld en Geluid Award - begint maandag 17 maart aan alweer de vijfde serie. Maike Meijer en Margôt Ros kruipen in de huid van tientallen karakters, om ze vervolgens zonder enige clementie tot op het bot te ontmaskeren. Schaamteloos, aanstootgevend, vals en pijnlijk.

Cathelijne Broers is directeur van De Nieuwe Kerk in Amsterdam en het museum de Hermitage Amsterdam. Zij bespreekt deze week het actuele culturele nieuws. Beeldend kunstenaar Jasper Krabbé bezoekt TENT Rotterdam, waar momenteel The Opaque Palace een solotentoonstelling van beeldhouwer Anne Wenzel te zien is.

Alain Clark verzorgt deze uitzending de live muziek. De Haarlemse zanger en producer begon zijn carrière ooit met het zingen van Nederlandstalige nummers, maar tegenwoordig zingt hij in het Engels. Afgelopen week bracht hij zijn nieuwe album Walk With Me uit. Ondertussen houdt hij zich bezig met een plan waar hij nog niets over kan zeggen...

John Buijsman en Jasper Krabbé waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV met de titel La Paloma en Toren C werd uitgezonden op zaterdag 22 februari door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!