Uitzending
Opium TV - Jan Siebelink, Jan Jansen en Chef'Special

Jan Siebelink, Jan Jansen en Chef'Special

Opium TV

8-2-2014

| 1240 x bekeken | 0 reacties
6
Momenteel is de tentoonstelling 'Het wonder is in mij geschied' over het leven en werk van Jan Siebelink te zien in het Historisch Museum in Ede, de woonplaats van Siebelink. De schrijver is te gast in de studio om over deze tentoonstelling te vertellen.

Jan Siebelink heeft inmiddels 35 romans op zijn naam staan. Zijn roman Knielen op een bed violen ging maar liefst 600.000 keer over de toonbank. In het veelzijdige oeuvre van Siebelink vormt zijn kijk op zijn streng christelijke jeugd een belangrijk thema. De tentoonstelling Het wonder is in mij geschied geeft inzicht in deze en vele andere facetten van Siebelinks schrijversleven.

Meer over deze tentoonstelling

In de Kunsthal Rotterdam is dit voorjaar het design van de damesschoen vanaf 1900 tot nu te bewonderen. S.H.O.E.S - over hoge hakken en echte liefde - toont ruim vijfhonderd schoenen van coryfeeën onder wie schoenontwerpers André Perugia, Manolo Blahnik en Jan Jansen. Deze laatste is te gast in de studio. Een gesprek over zijn opmerkelijkste creaties.

Lees meer over S.H.O.E.S.

Voormalig schaatsster en analist Ria Visser geeft commentaar op het culturele nieuws van deze week en we brengen een ode aan Paul de Leeuw. Hij viert dit jaar zijn jubileum met de theatershow Ik ben rustig!

Win kaarten voor Ik ben rustig!

De live muziek wordt deze uitzending verzorgt door Chef'Special. Deze Haarlemse band combineert funk met rap, pop en rock en speelde onder andere op festivals als Lowlands, Noorderslag en Sziget in Hongarije. In 2011/2012 was de band huisband van De Wereld Draait Door.

In deze uitzending van Opium TV waren Jan Jansen, Jan Siebelink en Ria Visser te gast. John Buijsman en Jasper Krabbé waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV met de titel Jan Siebelink, Jan Jansen en Chef'Special werd uitgezonden op zaterdag 8 februari door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!