Uitzending
Opium TV - 20-9-2014

20-9-2014

Opium TV

3154 x bekeken | 0 reacties
7
n deze uitzending onder andere aandacht voor schrijver Philip Huff, de theatervoorstelling 'Madame Bovary' en 'Dai Hanzhi' in Witte de With.

Boek van de doden
Schrijver Philip Huff (1984) is te gast. Deze week verschijnt zijn nieuwe roman Boek van de doden. Boek van de doden gaat over Felix Post, die nog net geen dertig is. Zijn werk stagneert. Hij ontloopt zijn zus, die net een tweede kind heeft gekregen, en het meisje dat hij wil is met een ander.

Madame Bovary
Madame Bovary van Gustave Flaubert is komend theaterseizoen te zien in de Nederlandse theaters. Acteurs Susan Visser en Tijn Docter spelen deze voorstelling bij Theatergroep Suburbia en komen vertellen over Emma Bovary, dromen en verlangens.

Dai Hanzhi
Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum en De Hallen in Haarlem, stelt je voor aan Hans van Dijk (1946 - 2002). Deze curator, kunsthistoricus en galeriehouder geniet in Nederland nauwelijks bekendheid, maar is in China een legende. Van Dijk, of Dai Hanzhi zoals zijn Chinese naam luidde, wordt momenteel in Witte de With, Center for Contemporary Art in Rotterdam, geëerd met de expositie Dai Hanzhi: 5000 Artists.

Ferry Mingelen
Parlementair journalist en verslaggever Ferry Mingelen becommentarieert nu eens niet de Nederlandse politiek, maar bespreekt met Cornald het culturele nieuws.

Heaven After Midnight
Waylons nieuwste album Heaven After Midnight is uit. Het werd binnen tien dagen geschreven in Nashville en opgenomen in de legendarische Capitol Studio's in Hollywood. Het album bevat onder andere de singles Giving Up Easy en Love Drunk. Waylon geeft een voorproefje in de uitzending.

.

In deze uitzending van Opium TV waren Ferry Mingelen en Waylon te gast. Susan Visser deed in deze uitzending verslag voor Opium TV. John Buijsman en Jasper Krabbé waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV werd uitgezonden op zaterdag 20 september door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie