Uitzending
Opium TV - 11-10-2014

11-10-2014

Opium TV

1843 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder andere aandacht voor de voorstelling Annie M.G. op Soestdijk en kunstenaar herman de vries (met kleine letters!). Dansfestival Moving Futures geeft een voorproefje.

Annie M.G. op Soestdijk
Actrices Ria Eimers, Trudy de Jong, Saskia Temmink, Julia Akkermans en regisseur Mette Bouhuijs vertellen over de nieuwe tragikomedie Annie M.G. op Soestdijk. Een toneelstuk in een toneelstuk over het huwelijk van Koningin Juliana. Annie M.G. Schmidt krijgt de opdracht speciaal voor Juliana en haar vriendinnen een toneelstuk te schrijven dat met Kerst zal worden opgevoerd. Annie M.G. gaat op 4 november 2014 in de Stadsschouwburg Utrecht in première.

Moving Futures
Reizend dansfestival Moving Futures geeft een voorproefje. Met Moving Futures slaan Dansmakers Amsterdam, Dansateliers Rotterdam, DansBrabant Tilburg, Random Collision Groningen en Generale Oost Arnhem de handen ineen om het werk van een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

Zelf weten
Fotodetective Hans Aarsman laat zijn leven niet graag aan anderen over. Hij wil het zelf weten. Niet afgaan op meningen van derden. Rekenmodellen van opiniepeilers. Voorspellingen van trendwatchers. Daar klopt toch niets van. Zijn nieuwe voorstelling Zelf weten gaat op 23 oktober 2014 in de Kleine Komedie in Amsterdam in première.

herman de vries
Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, bezoekt de expositie herman de vries in het Stedelijk Museum in Schiedam. In de tentoonstelling worden de artistieke ontwikkeling, de veelzijdigheid en de samenhang in het oeuvre van kunstenaar herman de vries (met kleine letters!) inzichtelijk gemaakt. De tentoonstelling is nog tot 18 januari 2015 te zien.

Olga Zuiderhoek, Ntjam Rosie, Michael Varekamp
Met actrice Olga Zuiderhoek neemt Cornald Maas het culturele nieuws door. De live muziek wordt verzorgd door Ntjam Rosie en Michael Varekamp. Zij werken momenteel samen aan MILES!, een ode aan Miles Davis, 'The Man with thé Horn', in beeld en geluid.

In deze uitzending van Opium TV waren Olga Zuiderhoek, Ria Eimers, Koningin Juliana, Wim Pijbes, Saskia Temmink, Hans Aarsman en Annie M.G. Schmidt te gast. John Buijsman en Jasper Krabbé waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV werd uitgezonden op zaterdag 11 oktober door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie