Uitzending
Opgelicht - 20-11-2018

20-11-2018

Opgelicht

2294 x bekeken | 0 reacties
5
Eigenaar onbereikbaar

In Opgelicht?! meerdere gedupeerden die een aanbetaling deden voor een leaseauto. Maar op het moment dat ze deze eindelijk op konden halen bij vestigingen in Duiven en Bilthoven, bleek dat er helemaal geen auto's waren en eigenaar Evert Hamoen was niet meer bereikbaar. Opgelicht?! ging op zoek!

Steeds meer bedrijven slachtoffer van CEO-fraude

In Nederland zijn steeds meer bedrijven slachtoffer van zogenaamde CEO-fraude. Hierbij ontvangen medewerkers van een bedrijf een mail van de baas, dat ze met spoed geld over moeten maken naar een bepaalde rekening. En die blijkt van een fraudeur te zijn. Hoe geraffineerd criminelen daarbij te werk gaan, legt ethisch hacker Stan Hegt uit.

Uitgeefster Young Mothers Magazine betaalt medewerkers niet

Young Mothers Magazine is een tijdschrift voor en door jonge moeders. Oprichter Luwen Croes doet er alles aan de bladen in de winkel te krijgen, maar helaas blijkt ze een hoop medewerkers niet te betalen. De schade loopt in de tienduizenden euro’s. Merkwaardig, omdat ze wel geld lijkt te hebben om met een privéjet naar een fashionweek in Parijs te gaan. Opgelicht?! wilde weten hoe dat zit en traceerde haar.

Verder exclusieve beelden van een actie van de politie waarbij een bende internetoplichters wordt opgerold.

De presentatie was in handen van Jaap Jongbloed. Deze uitzending van het programma Opgelicht werd uitgezonden op dinsdag 20 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie