Uitzending
Op1 - 26 februari 2024

26 februari 2024

Op1

26-2-2024

| 388 x bekeken | 0 reacties
4
Rudy van Buren, Amber Brantsen en Chiel van Koldenhoven over de Formule 1
Ronkende motoren, spectaculaire inhaalacties en vele miljoenen die verdeeld gaan worden: na de testdagen in Bahrein gaat het miljoenenbal van de Formule 1 nu echt van start. Max Verstappen is dolblij met zijn auto en sprak een speciaal dankwoord uit aan simulatorcoureur Rudy van Buren. Waarom is Verstappen zo blij met hem? Vanavond is Van Buren te gast in Op1 samen met Formule 1-verslaggever Chiel van Koldenhoven en Viaplay-presentator Amber Brantsen, met wie we vooruitblikken.

Sander van Hoorn over de onderhandelingen tussen IsraŽl en Hamas
Een mogelijk staakt-het-vuren tussen IsraŽl en Hamas betekent geen vrede, maar slechts uitstel van een grondinvasie in Rafah, daarvoor waarschuwt Netanyahu. Hoewel in Qatar druk wordt onderhandeld om een wapenstilstand te bereiken, wil de IsraŽlische premier voorlopig van geen wijken weten. Is er nog kans op vrede? Voormalig correspondent en NOS-verslaggever Sander van Hoorn schuift vanavond aan over de lopende onderhandelingen.

Pieter Omtzigt, Sandra Palmen, Faith Bruyning en Gerda en Jurgen Deceuninck over de toeslagenaffaire
Tijdens de toeslagenaffaire is de overheid blind geweest voor mens en recht, waardoor levens van mensen zijn vermorzeld. Dat concludeert de Parlementaire EnquÍtecommissie Fraudebeleid. De grote vraag is: hoe is te voorkomen dat het ooit weer gebeurt? In Op1 bespreken we dat met NSC-leider Pieter Omtzigt, NSC-Kamerlid Sandra Palmen van het roemruchte memo, NSC-Kamerlid en gedupeerde Faith Bruyning, en Gerda en Jurgen Deceuninck, die diep in de schulden belandden en het gezag over hun kinderen kwijtraakten omdat ze een half uurtje te veel aan kinderopvang hadden gedeclareerd.

In deze uitzending van Op1 waren Pieter Omtzigt en Sander van Hoorn te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 26 februari 2024 werd uitgezonden op maandag 26 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie