Uitzending
Op1 - 20 februari 2024

20 februari 2024

Op1

20-2-2024

| 429 x bekeken | 0 reacties
4
Vita Kovalenko, Hans Jaap Melissen en Tom Middendorp over twee jaar oorlog in Oekra´ne
Dit weekend is het twee jaar geleden dat Rusland Oekra´ne binnenviel. Wat een korte, snelle oorlog had moeten zijn is inmiddels verworden tot een uitputtingsslag waarbij het Oekra´ense front iedere dag iets meer kraakt. Hoelang is deze oorlog nog vol te houden en wordt het toch niet tijd dat Oekra´ne gaat onderhandelen om een staakt-het-vuren? We bespreken het met oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp, Vita Kovalenko, die familie heeft in de door Rusland bezette gebieden, en oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen.

Bart Groothuis en Kees Verhoeven over Julian Assange
Het Britse Hooggerechtshof begint met het beslissen over de uitlevering van Julian Assange aan de VS. De oprichter van Wikileaks wordt beschuldigd van het publiceren van vertrouwelijke informatie over politieke en militaire zaken en de hoorzitting lijkt zijn laatste kans om uitlevering te voorkomen. Zou dat terecht zijn? Met EuroparlementariŰr Bart Groothuis en Kees Verhoeven bespreken we in hoeverre het verkeerd is wat de klokkenluider heeft gedaan.

Laurens ten Dam won een fietsrace over 1000 kilometer door Colombia
Drie dagen non-stop fietsen, zonder verzorging en in temperaturen boven de 40 graden. Voormalig profwielrenner Laurens ten Dam trotseerde vorige week de Colombiaanse bergen en won de 1000 kilometer van Transcordilleras 2024, een van de zwaarste gravelraces ter wereld. Hoe heeft hij deze uitputtingsslag doorstaan? Ten Dam schuift aan bij Op1 en vertelt over zijn liefde voor ultraracen.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 20 februari 2024 werd uitgezonden op dinsdag 20 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie