Uitzending
Onze Boerderij - 27-9-2020

27-9-2020

Onze Boerderij

1563 x bekeken | 0 reacties
7
Bij melkveehouders en kaasmakers Jan Dirk en Peter krijgt Yvon een lesje over de bodem, de basis van iedere boer. Ook leert ze hoe de poep van de koeien veel vertelt over de gezondheid van de dieren. * Voor hengstenhoudster Steffi, bekend van Boer zoekt Vrouw, is het erop of eronder. Haar ruwe diamant Mart doet mee aan de hengstenkeuring in Den Bosch. De toekomst van haar bedrijf hangt voor een groot deel af van de prestaties van dit paard. Zal Mart worden goedgekeurd zodat hij voor de fokkerij gebruikt kan gaan worden? Yvon gaat met Steffi mee naar deze stressvolle dag. * In een tijd waarin er steeds meer kritiek is op intensieve veebedrijven zou je denken dat er maar weinig boeren zijn die willen groeien. Van Jan, Carinne, Femke en Luuk hoort Yvon dat het soms juist nodig is je bedrijf uit te breiden om deze toekomstbestendig te maken. Zij verbouwden hun varkensbedrijf drie jaar geleden zodat ze voor hun gevoel nu juist meer kunnen doen voor dierenwelzijn en het milieu.

De presentatie was in handen van Yvon Jaspers. Deze uitzending van het programma Onze Boerderij werd uitgezonden op zondag 27 september door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee