Uitzending
Onze Boerderij - Boer Marnix neemt afscheid van zijn grootste trots

Boer Marnix neemt afscheid van zijn grootste trots

Onze Boerderij

6-10-2019

| 8973 x bekeken | 0 reacties
7
Boer Marnix, de Noord-Hollandse boer die vorig seizoen meedeed aan Boer zoekt Vrouw, heeft paarden en houdt dikbilkoeien voor het vlees. Yvon Jaspers gaat naar hem toe als hij afscheid moet nemen van zijn grootste trots 'Us Heit', een grote stier wiens taak op de boerderij van Marnix, het zorgen voor nageslacht, erop zit. Een emotionele dag. * Eigenlijk handelt de Brabantse hengstenfokker Steffi in hoop. De hoop op een veelbelovend veulen, een goed springpaard, een prachtige dekhengst of een gracieus dressuurpaard. Het is maar zelden dat er zo'n ruwe diamant voorbijkomt en des te spannender is het voor Steffi en haar ouders om te ondernemen in deze hippische branche. Hoe gaan zij om met deze voortdurende spanning en redden ze het als een dergelijk pareltje te lang uitblijft? * In Friesland ontmoet Yvon Hessel Jan en Boukje. Zij bouwden een prachtig, nieuw melkveebedrijf op, maar konden daar door persoonlijke omstandigheden maar vijf jaar boeren. Toch gingen ze niet bij de pakken neerzitten en bedachten ze een nieuw plan. Yvon praat met ze of deze nieuwe manier toekomst heeft.

De presentatie was in handen van Yvon Jaspers. Deze uitzending van het programma Onze Boerderij met de titel Boer Marnix neemt afscheid van zijn grootste trots werd uitgezonden op zondag 6 oktober door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee