Uitzending
NOVA - 7-11-2007

7-11-2007

NOVA

755 x bekeken | 0 reacties
6
Politieke crisis in BelgiŽ
Na 150 dagen kabinetsformatie zonder resultaat werd vandaag in Brussel gestemd over de splitsing van een kiesdistrict. En dat was zo tegen de wens van de Franstalige parlementsleden dat ze demonstratief wegliepen. Wat er nu moet gebeuren weet niemand. Er wordt gedacht aan een noodkabinet dat alleen de noodzakelijke sociaal-economische maatregelen kan nemen. De sfeer tussen Vlamingen en Walen, toch al niet best, is vandaag grondig verpest. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien. In de studio reageert Jean-Marie Dedecker, ex-liberaal en nu met zijn eigen lijst in de Belgische Tweede Kamer.

De IsraŽl-lobby
Het is niet in het belang van de VS om blind en kritiekloos IsraŽl te steunen. Deze conclusie van de Amerikaanse schrijvers John Mearsheimer en Stephen Walt hadden ze beter niet kunnen opschrijven. Hun boek De IsraŽl-lobby, leidde tot een storm van verontwaardiging in Amerika.

Requiem voor een oer-Hollands product
Het doek dreigt te vallen voor de Kip-caravan. De dalende caravanverkoop en acute financiŽle problemen bij het moederbedrijf zijn de oorzaak. Volgens de trotse bezitters van een Kip-caravan is dat onbegrijpelijk, het merk is juist bezig zich met succes te moderniseren.

Den Haag Vandaag: ontslagrecht
Vanavond vindt in de Tweede Kamer het spoeddebat plaats over het ontslagrecht. Vanuit Den Haag het laatste nieuws.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 7 november door de VARA, de NOS en de NTR. Te gast was Jean-Marie Dedecker. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee