Uitzending
NOVA - 6-4-2009

6-4-2009

NOVA

845 x bekeken | 0 reacties
6
Zeker negentig doden bij aardbeving ItaliŽ
Het midden van ItaliŽ is vannacht getroffen door een aardbeving. De beving in de provincie Abruzzen had een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Er zijn zeker negentig doden gevallen en ongeveer 50.000 mensen zouden dakloos zijn geraakt. NOVA-verslaggever Rudy Bouma doet samen met correspondent Maarten Veeger vanuit ItaliŽ verslag van de ontreddering, de angst en de puinhopen. In de studio is Rob Brons, commandant van Urban Search and Rescue Nederland. Hij is eerder betrokken geweest bij rampen in Pakistan en Marokko en vertelt wat hulpverleners bij zo'n ramp kunnen doen.

Detroit, stad in verval ťn grote inspiratiebron
De Amerikaanse auto-industrie hangt op de rand van het faillissement. En wat slecht is voor General Motors, Ford en Chrysler is zeker slecht voor Detroit, de stad waar de drie Amerikaanse automerken hun hoofdkwartier hebben. NOVA-correspondent Willem Lust bezoekt Detroit en vindt een stad in verval, maar ook een stad die als inspiratiebron geldt voor kunstenaars.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 6 april door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie